VUČIĆ O PRAJDU: Hvala Beograđanima što su čuvali grad, nijedno staklo nije razbijeno!

Izvor: Telegraf.rs, 28.Sep.2014, 15:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VUČIĆ O PRAJDU: Hvala Beograđanima što su čuvali grad, nijedno staklo nije razbijeno!

Premijer Srbije održao je vanrednu konferenciju za novinare povodom održavanja Parade ponosa u Beogradu i zahvalio se omladini Beograda što su ostali kod svojih kuća i tako čuvali svoju imovinu, a na šta je, kako kaže veoma ponosan. Na vest da su njegovog brata pretukli pripadnici Žandarmerije, Vučić je odgovorio: To je još jedan tužan dan za porodicu Vučić

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić održao je vanrednu konferenciju za novinare povodom održavanja >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << Parade ponosa u Beogradu i zahvalio se građanima Srbije, Beograđanima posebno i istakao da nijedno staklo nije razbijeno.

- Želeo bih da se zahvalim građanima Srbije, Beograđanima posebno koji su ozbiljnošću i odgovornošću, poštovanjem različitosti i ljubavlju prema svojoj zemlji pokazali da razumeju poziciju u kojoj se zemlja nalazi. Završila se priča oko gej parade bez većeg incidenta. U Beogradu nijedno staklo nije razbijeno i za to su zaslužni organi bezbednosti, ali i svi oni koji drugačije misle, tačnije većinskom delu Srbije koji su se sklonili s ulica i nisu želeli da naprave incident – rekao je Vučić i dodao da ovo nije urađeno jer je to uslov EU, već zbog Ustava, Zakona i ove države!

Foto: Tanjug/Rade Prelić

- Srbija je spremna da sprovodi reforme i da uvede red, jer kao što ste videli sinoć su gradom šetali desničari, a danas pripadnici LGBT populacije. Znam da većini nije bilo lako da isprate šta se danas dešavalo. Ono što mogu svima da obećam, to je da će Ustav i Zakon važiti jednako za sve – rekao je on i posebno istakao činjenicu da mladi građani Beograda su u velikom broju ostali kod svojih kuća i tako čuvali svoju imovinu, a na šta je, kako kaže veoma ponosan.

- Za mene je ovo bio jedan od najtežih dana. Ja ovde nisam kao brat koga volim najviše na svetu. Došlo je do nekog prekoračenja ovlašćenja. Ti ljudi koji su to uradili su se izvinuli, a niko od ovih članova obezbeđenja, pa ni Andrej neće ih krivično goniti. Tako da ovo ostaje još jedan težak dan za porodicu Vučić. Bilo je dovoljno jedno njihovo izvini i Božovićevo. To je to – rekao je premijer povodom vesti da su njegovog brata pretukli pripadnici Žandarmerije!

(D. Z.)

Nastavak na Telegraf.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.