Izvor: B92, 28.Avg.2003, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Utvrdiće se da li je Krstić odgovoran za klavirsku aferu

Niš -- Građanski savez Srbije iz Niša saopštio je u četvrtak da će "policija utvrditi da li postoji odgovornost" bivšeg predsednika niške vlade, a sadašnjeg direktora Carine Aleksandra Krstića u aferi kupovine klavira za niški Simfonijski orkestar. Klavir "stenvej" za niški Simfonijski orkestar plaćen je 55.000 evra, da bi naknadno nekoliko klavir štimera i stručnjaka, među kojima i ovlašćeni stručnjak Stenveja, utvrdilo da klavir ima mnogo nedostataka i da je preskupo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << plaćen, kao i da mu je falsifikovan serijski broj. Zbog kupovine spornog klavira potpredsednica niške vlade Marina Stanković je podnela ostavku dok su ostavke najavili i pojedini sekretari sekretarijata niške gradske uprave.

"Mi smo predali krivičnu prijavu protiv NN lica još pre mesec dana i policija je ta koja će utvrditi da li postoji i odgovornost bivšeg predsednika Gradske vlade Aleksandra Krstića", rekao je član Gradskog odbora GSS Božidar Živković. Čelnici GSS u Nišu su na konferenciji za novinare naveli da će insistirati na "otkrivanju krivične i bilo koje druge odgvornosti" svih koji su umešani u kupovinu sprornog klavira. "Gradski javni pravobranilac je već dobio zadatak da podnese tužbu i zahtev za raskid ugovora sa firmom 'Befak' koja je prodala klavir, ali i da podigne krivične prijave, najpre protiv vlasnika 'Befaka' zbog krivičnog dela prevare", rekao je predsednik Gradskog odbora GŠ Mirko Vojvodić. On je najavio i da će se GSS "svim političkim sredstvima boriti protiv promovisanja kolektivne odgovornosti", nakon što je predsednik gradske vlade Toplica Đorđević zatražio da ostavke podnesu i predsednica i članovi Upravnog odbora Simfonijskog orkestra.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.