Usvojene izmene i dopune Zakona o zaštiti životne sredine

Izvor: B92, 12.Okt.2018, 12:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Usvojene izmene i dopune Zakona o zaštiti životne sredine

Beograd -- Skupština Srbije usvojila je danas izmene i dopune Zakona o zaštiti životne sredine.

Na taj način se stvaraju formalno pravni uslovi za konkurisanje za dobijanje sredstava iz IPARD fonda , a u skladu sa merama zaštite životne sredine.

Smisamo izmena je u tome da se individualnim gazdinstvima i fizičkim licima pomogne da ispune sve što je potrebno da bi mogli da participiraju i traže sredstva iz ovog fonda.

Reč je o sredstvima IPARD-a koja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << mogu ostvariti fizička lica, odnosno nosioci porodičnog gazdinstva, preduzetnici, privredna društva, ali i zemljoradničke zadruge.

Zakonom je propisano da se sredstva iz Zelenog fonda Srbije dodeljuju korisnicima u svrhu finansiranja zaštite i unapređivanja životne sredine na osnovu javnog konkursa koje obljavuje nadležno ministarstvo.

Sredstva se mogu dodeliti i bez sprovođenja javnog konkursa u slučaju finansiranja interventnih mera u vanrednim okolnostima zagađivanja životne sredine.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.