Izvor: B92, 27.Jul.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Usvojen Prezentacioni dokument

Beograd -- Vlada Srbije usvojila je danas na telefonskoj sednici Prezentacioni dokument za NATO program Partnerstvo za mir.

Prezentacionim dokumentom Srbija se opredeljuje u kojim će aktivnostima Partnerstva za mir učestvovati, rečeno je agenciji Beta u Ministarstvu odbrane. Ministarstvo odbrane je pripremilo prezentacioni dokument početkom juna.

Okvirni dokument Partnerstva za mir predviđa da države potpisnice podnose nadležnim organima NATO-a prezentacione dokumente, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u kojima će navesti korake koje će preduzeti radi postizanja političkih ciljeva Partnerstva, kao i vojne i druge resurse koji bi se mogli koristiti za aktivnosti Partnerstva.

NATO predlaže program vojnih vežbi Partnerstva i drugih aktivnosti u skladu sa ciljevima Partnerstva, a na osnovu tog programa i svog Prezentacionog dokumenta, svaka država potpisnica razviće sa NATO-m Individualni program partnerstva.

Srbija je 29. novembra prošle godine primljena u program Partnerstvo za mir.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.