Izvor: B92, 30.Maj.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ustav preduslov za napredak

Beograd -- Premijer Vojislav Koštunica izjavio je da Srbija konačno mora doneti novi Ustav, što je neophodan uslov da bude funkcionalna država.

On je naglasio da je Skupština Srbije jedino pravo mesto na kojem se može i mora razgovarati o statusu pojedinih ministarstava državne zajednice. U izjavi za javnost Koštunica je naglasio da su potpuno neosnovane sve spekulacije o tome da Vlada namerava svojim uredbama, ili po nekom automatizmu, da uređuje status pojedinih ministarstava >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << državne zajednice.

"Pogotovo je to neophodno učiniti u ovom trenutku ili, pak, saopštiti građanima i javnosti Srbije zbog čega i šta je to što koči donošenje novog ustava. Dužni smo zato da u najkraćem mogućem roku preduzmemo sve korake u konsultacijama svih relevantnih političkih stranaka kako bi se došlo do novog ustava. Uveren sam da ne postoje nepremostive razlike i da je potrebno samo ispoljiti političku volju da se i taj, preko potreban u ovom času, posao za Srbiju obavi."

Koštunica je podsetio i da je Vlada Srbije još pre dve godine republičkom parlamentu dostavila predlog novog Ustava.

Premijer Srbije Vojislav Koštunica i predsednik Skupštine Predrag Marković razgovaraće sutra o Ustavu Srbije. U saopštenju iz kabineta predsednika parlamenta navodi se samo da je Marković pozvao za sutra Koštunicu "na razgovor o Ustavu Srbije".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.