Utorak, 30.05.2006.

16:50

Ustav preduslov za napredak

Premijer Vojislav Koštunica izjavio je da Srbija konačno mora doneti novi Ustav, što je neophodan uslov da bude funkcionalna država.

Izvor: B92

Default images

On je naglasio da je Skupština Srbije jedino pravo mesto na kojem se može i mora razgovarati o statusu pojedinih ministarstava državne zajednice. U izjavi za javnost Koštunica je naglasio da su potpuno neosnovane sve spekulacije o tome da Vlada namerava svojim uredbama, ili po nekom automatizmu, da uređuje status pojedinih ministarstava državne zajednice.

"Pogotovo je to neophodno učiniti u ovom trenutku ili, pak, saopštiti građanima i javnosti Srbije zbog čega i šta je to što koči donošenje novog ustava. Dužni smo zato da u najkraćem mogućem roku preduzmemo sve korake u konsultacijama svih relevantnih političkih stranaka kako bi se došlo do novog ustava. Uveren sam da ne postoje nepremostive razlike i da je potrebno samo ispoljiti političku volju da se i taj, preko potreban u ovom času, posao za Srbiju obavi."

Koštunica je podsetio i da je Vlada Srbije još pre dve godine republičkom parlamentu dostavila predlog novog Ustava.

Premijer Srbije Vojislav Koštunica i predsednik Skupštine Predrag Marković razgovaraće sutra o Ustavu Srbije. U saopštenju iz kabineta predsednika parlamenta navodi se samo da je Marković pozvao za sutra Koštunicu "na razgovor o Ustavu Srbije".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Vraćaju se u Rusiju

Ruski milijarderi koji su se našli pod zapadnim sankcijama postepeno su počeli da premeštaju svoje aktivnosti u domovinu.

15:26

11.5.2024.

1 d

Podeli: