Uskoro još jedan ministar podnosi ostavku?!

Izvor: Glas javnosti, 12.Feb.2011, 07:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uskoro još jedan ministar podnosi ostavku?!

BEOGRAD - Predsednica Skupštine Srbije Slavica Đukić-Dejanović rekla je da bi početkom marta mogla da bude rekonstrukcija Vlade Srbije, nagoveštavajući da će ona biti u formi "personalnih promena", ali ne i smanjivanja broja ministarstava ili njihovog objedinjavanja.

Ona je najavila da će o tome uskoro razgovarati lideri stranaka vladajuće koalicije.

"Moguće je da bi još jedan ministar do početka marta mogao da podnese ostavku", rekla je Dejanović, ali nije želela >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << da kaže o kome se radi.

Ukoliko bi došlo do rekonstrukcije vlade, Dejanovićeva predviđa da bi onda izbori bili u redovnom terminu, u aprilu naredne godine.

Dejanović je za 21. ili 22. februar najavila vanredno skupštinsko zasedanje, na čijem bi dnevnom redu trebalo da bude predlog zakonskog akta o legalizaciji bespravno sagrađenih objekata.

Do kraja februara, dodala je ona, trebalo bi da budu održane jos dve vanredne sednice, prva na zahtev Srpske radikalne stranke o izveštaju Dika Martija i druga, na zahtev Liberalno demokratske partije, o javnim preduzećima.

Za redovno skupštinsko zasedanje, koje počinje 1. marta, Dejanovićeva je najavila ukidanje blanko ostavki, ali je rekla u predizbornoj godini neće biti promena izbornog sistema, već će postojeći izborni sistem biti personalizovan.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.