Đukić Dejanović: Rekonstrukcija vlade početkom marta?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Feb.2011, 13:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đukić Dejanović: Rekonstrukcija vlade početkom marta?

BEOGRAD -

Predsednica Skupštine Srbije Slavica Đukić Dejanović rekla je danas da bi početkom marta mogla da bude rekonstrukcija Vlade Srbije, nagoveštavajući da će ona biti u formi "personalnih promena", ali ne i smanjivanja broja ministarstava ili njihovog objedinjavanja.

Ona je u razgovoru sa urednicima beogradskih medija najavila da će o tome uskoro razgovarati lideri stranaka vladajuće koalicije.

Moguće je da bi još jedan ministar do početka marta >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << mogao da podnese ostavku, rekla je Dejanović, ali nije želela da kaže o kome se radi.

Ukoliko bi došlo do rekonstrukcije Vlade, Dejanović predviđa da bi onda izbori bili u redovnom terminu, u aprilu naredne godine.

Dejanović je za 21. ili 22.februar najavila vanredno skupštinsko zasedanje, na čijem bi dnevnom redu trebalo da bude predlog zakonskog akta o legalizaciji bespravno sagrađenih objekata.

Do kraja februara, dodala je ona, trebalo bi da budu održane još dve vanredne sednice, prva na zahtev Srpske radikalne stranke o izveštaju Dika Martija i druga, na zahtev Liberalno demokratske partije, o javnim preduzećima.

Za redovno skupštinsko zasedanje, koje počinje 1.marta, Dejanović je najavila ukidanje blanko ostavki, ali je rekla u predizbornoj godini neće biti promena izbornog sistema, već će postojeći izborni sistem biti personalizovan.

Generalni sekretar Skupštine Veljko Odalović najavio je da bi početkom naredne nedelje trebalo da bude raspisan tender za direktne televizijske prenose skupštinskih zasedanja.

Napominjući da će konačna odluka o tome koja će televizija ubuduće prenositi sednice Skupštine Srbije biti doneta u martu, Odalović je preneo stav da bi to trebalo da bude stanica sa nacionalnom frekvencijom.

Na pitanje da li je moguće da se ni jedna od tih televizija ne javi na tender, Dejanović je odgovorila da ne veruje da će se to dogoditi, već da će oni koji sada kažu "ne" ipak promeniti stav.

Dejanović je, istovremeno, poručila da Skupština, u svakom slučaju, mora obezbediti informisanje javnosti o njenom radu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

USKORO JOŠ JEDAN MINISTAR PODNOSI OSTAVKU?!

Izvor: Kurir, 11.Feb.2011

BEOGRAD - Predsednica Skupštine Srbije Slavica Đukić-Dejanović rekla je da bi početkom marta mogla da bude rekonstrukcija Vlade Srbije, nagoveštavajući da će ona biti u formi "personalnih promena", ali ne i smanjivanja broja ministarstava ili njihovog objedinjavanja...Ona je najavila da će o...

Nastavak na Kurir...

Đukić Dejanović: Rekonstrukcija Vlade početkom marta

Izvor: Studio B, 11.Feb.2011

Predsednica Skupštine Srbije Slavica Đukić Dejanović rekla je da bi početkom marta mogla da bude rekonstrukcija Vlade Srbije, nagoveštavajući "personalne promene", ali ne i smanjivanje broja ministarstava ili njihovog objedinjavanja. ..Ona je u razgovoru sa urednicima beogradskih medija najavila...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.