Uskoro dodatni novac za retke bolesti

Izvor: NaDlanu.com, 19.Mar.2012, 15:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uskoro dodatni novac za retke bolesti

BEOGRAD, 19. marta 2012. (Beta) - Narednih nedelja biće stvoreni uslovi da se sredstva iz Fonda za retke bolesti što pre upotrebe za lečenje dece i odraslih, najavio je u ponedeljak državni sekretar Ministarstva zdravlja Periša Simonović.

BEOGRAD, 19. marta 2012. (Beta) - Narednih nedelja biće stvoreni uslovi da se sredstva iz Fonda za retke bolesti što pre upotrebe za lečenje dece i odraslih, najavio je u ponedeljak državni sekretar Ministarstva zdravlja Periša Simonović."Značajno >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << je da ćemo narednih nekoliko nedelja stvoriti uslove da sredstva iz tog fonda što pre budu upotrebljena za nabavku lekova za decu, a onda i za odrasle koji su oboleli od retkih bolesti", rekao je Simonović novinarima u Ministarstvu zdravlja, posle sastanka sa predstavnicima Udruženja obolelih od retkih bolesti.Simonović je naveo da je Fond za retke bolesti "posebna budžetska linija" u kojoj se stiču sredstva za lečenje, na osnovu primene Zakona o igrama na sreću.Ta sredstva državni sekretar je procenio na 130 miliona dinara godišnje.Kako je naveo, postoji predlog komisije da se iz tog fonda nabavljaju lekovi za enzimsku supstitucionalnu terapiju.Simonović je najavio da će biti otvoren po jedan centar za decu i odrasle koji boluju od retkih boleti.

Nastavak na NaDlanu.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.