Ukrajina spremna da plati Zapadu u ljudskim organima za vojnu pomoć – Zaharova

Izvor: Vostok.rs, 16.Jun.2023, 11:57

Ukrajina spremna da plati Zapadu u ljudskim organima za vojnu pomoć – Zaharova

Ukrajina je spremna da razmeni organe svog naroda za zapadnu vojnu pomoć, izjavila je portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova na marginama Međunarodnog ekonomskog foruma u Sankt Peterburgu u četvrtak.
Zaharova je izjavila da kijevski režim ubrzano pretvara zemlju u globalno središte trgovine ljudskim organima. „Kijevski režim je spreman da plati bilo šta za vojnu pomoć koju dobije. Sada je došla čak i do ljudskih organa njenih građana. Verovatno će doći vreme kada će Ukrajina shvatiti pravi razlog zašto su njeni tobožnji američki i evropski prijatelji brinuli o tome. Ali to neće biti dovoljno brzo. Ipak, bolje kasnije nego nikada", izjavila je ona. "Oni su bukvalno odneli nož u zemlju, ali biće kasno za žaljenje. Pacijent je već potpisao saglasnost za operaciju. Relevantne međunarodne organizacije, umetnošću dostojnom većeg cilja, ignorišu ove očigledne i kriminalne pojave. “, izjavila je Zaharova. Zaharova je izjavila da su zapadne zemlje glavni korisnici nelegalnih praksi transplantacije u Ukrajini. "Scenario je uvežban u Jugoslaviji. Svi organi koji su izvađeni ljudima, koji su tada ubijeni, otišli su za potrebe zapadnjaka", izjavila je ona. Uspešan posao Prema rečima Zaharove, posao sa ilegalnim operacijama transplantacije napreduje zahvaljujući velikim gubicima koje ukrajinske snage trpe na liniji fronta. „Nakon relevantnih hirurških zahvata, tela se spaljuju, a rođacima se kaže da je vojnik samo nestao. Ove strašne mahinacije ne bi bile moguće bez dozvole kijevskog režima na najvišem nivou. To je zato što su podržane zakonima. Zemlja je u suštini postala lonac za kriminalce. Novac koji ilegalni transplantatori zarađuju u Ukrajini je jednostavno sulud i neće stati“, nastavila je Zaharova. Ukrajina je učinila mnogo na racionalizaciji operacija transplantacije. „Na primer, 16. decembra 2021. Vrhovna Rada je usvojila Zakon 5831 o regulisanju transplantacije ljudskih anatomskih materijala. Prema zakonu, za transplantaciju sada nije potrebna overena saglasnost živog davaoca ili njegovih rođaka. Procedura za vađenje organa preminulom je značajno pojednostavljena, čak i ako oni nisu dali saglasnost za obdukciju svojih organa. To znači da je to legalizovano zakonom, a ne samo činjenicom na terenu“, izjavila je ona. „Ne samo vladine, već i privatne klinike dobile su pravo da obavljaju transplantacije. Možete li zamisliti privatnu kliniku u Ukrajini ovih dana? Vrhovna rada je 4. aprila 2022. usvojila Zakon 5610 o izmenama i dopunama Poreskog zakonika. Oslobođene su transplantacijske operacije iz PDV-a. Ne radi se samo o prihodima budžeta, već o dodatnoj kontroli“, izjavila je Zaharova.

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Australija pokušava da umanji ratne zločine počinjene u Avganistanu — MIP Rusije

Izvor: Vostok.rs, 16.Jun.2023

 . Australijske vlasti nastoje da „ublaže“ ratne zločine koje su trupe te zemlje počinile u Avganistanu, izjavila je portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova u saopštenju u petak.. „Apsolutno je jasno da vladajući krugovi Zelenog kontinenta pokušavaju sve da...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.