Ugovori Srbije i Argentnine u oblasti međunarodno pravne saradnje

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Okt.2019, 17:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ugovori Srbije i Argentnine u oblasti međunarodno pravne saradnje

Ministarka pravde Nela Kuburović danas je u Beogradu sa ministrom pravde Argentine Germanom Garavanom potpisala tri ugovora u oblasti međunarodno pravne saradnje, koji uređuju transfer osuđenih lica i saradnju u izvršenju krivičnih sankcija, zatim uzajamnu pravnu pomoć u krivičnim stvarima, kao i o izručenje.

Kuburović i Garavano su se saglasili da će potpisani ugovori stvoriti uslove za čvršću, obavezniju i efikasniju saradnju u borbi protiv svih vidova kriminala, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << posebno transnacionalnog organizovanog kriminala i omogućiti efikasnije procesuiranje počinilaca krivičnih dela, saopšteno je iz Ministarstva pravde.

Kuburović je istakla da se na potpisivanje ugovora u oblasti pravosuđa sa Argentinom dugo čekalo, a da je Srbija prva zemlja u regionu sa kojom je Argentina potpisala takve ugovore.

Ona je rekla i da se nada da će uskoro biti potpisan i ugovor o saradnji u građanskim stvarima, koji će dodatno unaprediti saradnju dve zemlje.

Napomenula je da između Srbije i Argentine nema spornih i nerešenih pitanja i zahvalila se toj zemlji na čvrstom stavu po pitanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije, kao i na isticanju tog stava u međunarodnim organizacijama.

Garavano je istakao da potpisivanje ugovora predstavlja prvi korak u daljem jačanju i proširenju saradnje dve zemlje u oblasti pravosuđa, kao i da je Argentina zainteresovana da saradnja u toj oblasti bude produbljena novim ugovorima.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.