Udovički: Zakon o radu se odnosi i na državne službenike

Izvor: Studio B, 29.Jul.2014, 17:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Udovički: Zakon o radu se odnosi i na državne službenike

Potpredsednica Vlade Srbije Kori Udovički izjavila je danas da se pogrešno smatra da se nedavno usvojeni Zakon o radu ne odnosi na državne službenike.

"Postoji jedna zabuna u javnosti da se Zakon o radu ne odnosi na državne službenike. Ne! Cela bitka kod Zakona o radu je bila sa sindikatima, koji u velikoj meri predstavljaju preduzeća u javnom sektoru", kazala je ona novinarima u Beogradu.

Udovički, koja je i ministarka državne uprave i lokalne samouprave, je >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << navela da Srbija ima višak zaposlenih u javnom sektoru, pre svega u javnim preduzećima. Mnogi koji su u prethodnim godinama ostali bez posla, prema njenim rečima su bili zaposleni u privatnom sektoru - u malim i propalim privatizovanim firmama.

"Znači imamo zabunu, Zakon o radu je smanjio troškove i nešto je olakšao reformu rada u javnim preduzećima, ali problemi sa javnim preduzećima su mnogo širi i nisu nadležnost ovog ministarstva", istakla je Udovički. 

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.