Udovičić: Pančevo primer izdvajanja za sport iz gradskog budžeta

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Maj.2020, 14:44

Udovičić: Pančevo primer izdvajanja za sport iz gradskog budžeta

Prilikom obilaska Pančeva i Dolova ministar omladine i sporta Vanja Udovičić rekao je da su pančevačka izdvajanja za sport i koncept unapređenja sporta vraćanjem vrhunskih sportista iz Srbije i sveta primer za Srbiju.

Udovičić je na Sportskom centru Mladost posetio trening više generacija FK Mudijal, u Hali sportova zaigrao odbojku sa odbojkašicama klub “Odbojka 013” a u Dolovu davao savete mladim rukometašima RK “Dolova” da daju gol čuvenom srpskom reprezentativcu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Darku Stanić.

Ministar je ocenio da je za svaki primer izdavanje oko sedam posto iz gradskog budžeta za sport, i da je to pokazatelj je kako grad kao Pančevo vidi razvoj sporta i omladine na svojoj teritoriji.

“Uvek je lagano doći u Pančevo jer je infrastruktura obnovljena, u prethodnih 4-5 godina, sportisti i klubovi zadovoljni sa izdvajanjem, da je povećan broj dece u sistemu školskog sporta, da možemo da se pohvalimo i značajnim rezultatima”, rekao je on.

Dodao je da ga zadivljuje da je Pančevo krenulo u strategiju vraćanja sportista iz Srbije i u inostranstva kojima se omogućuju da rade i zasnivaju porodice u svom gradu i da ovde prave kvalitetnije klubove.

Naglasio je da se Pančevo može pohvaliti sa vrednom sportskom tradicijom, i vrhunskim rezultatima sada, navodeći svetskog prvaka u karateu Slobodana Bitevića koji je na čelu sportskog saveza, dok je najbolji srpski automobilista Dušan Borković pravi sportista ambasador.

“Uverio se da omladinska politika ima značajno mesto kod gradske vlasti, a da je prioritet zapošljavanje mladih i to je pozitivan primer”, rekao je on.

Dodao je da je ministarstvo sa gradskim vlastima zajednički radilo na infrastrukturnim projektima, te da će se na tome insistirati i u narednom periodu - jer bez jake infrastrukture nema boljih rezultata.

“Kroz komunikaciju i saradnju svi smo u istom timu, timu koji pobeđuje, timu koji ne pravi razlike i jasno pokazuje da privilegovani ne postoje, koji će se zajednički truditi da mladi i sportisti imaju što bolje uslove za opstanak u svojim sredina a onda iza iskazivanje i ostvarivanje vrhunskih sportskih i omladinskih rezultata”, zaključio je Udovičić.

Domaćin posete gradonačelnik Saša Pavlov istakao da je ministar u Pančevu svojevrstan domaćin s obzirom na pomoć koju pruža pančevačkom sportu.

“Pančevo je to i zaslužilo ne samo u finansijskom smislu jer izdvaja 7 odsto budžeta gradskog za sport a to daje i lepšu stranu odnosno sportske rezultate pa je preko 30 sportista iz Pančeva u nacionalnim selekcijama”, rekao je on.

Dodao je da pored izdvajanja za progrme i projekte u sportu Pančevo mnogo novca izdvaja i za zanavljanje, izgradnju i rekonstrukciju sportske infrastrukture.

“Cilj nam je unapređenje profesionalnog sporta, da pravi sportisti Pančevci ostanu u Pančevu i ovde postižu rezultate, ali mnogo važnije za nas je da sport učinimo dostupnim mnogo široj kategoriji sugrađana, a to znači ulaganje u infrastrukturu i njihovu dostupnost i rekreativcima ali i za školski i predškolski sport”, rekao je on.

Pavlov je rekao da će Pančevo nastaviti tim putem jer finansijske mogućnosti postoje pošto je i privreda zaživela.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.