Ubrzati donošenje zakona o finansiranju stranaka

Izvor: TvojPortal.com, 03.Apr.2011, 15:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ubrzati donošenje zakona o finansiranju stranaka

 
BEOGRAD, 3. aprila 2011. (Beta) - Organizacija Transparentnost Srbija pozvala je u nedelju vladu i Skupštinu Srbije da ubrzaju postupak donošenja Zakona o finansiranju političkih aktivnosti.

 

U saopštenju se navodi da bi stranke koje do 15. aprila ne podnesu izveštaje o finansiranju, mogle biti sankcionisane tek 2012. godine, ako ne bude usvojen novi zakon.
 
Zakon o finansiranju politickih stranaka iz 2003. obavezuje političke stranke >> Pročitaj celu vest na sajtu TvojPortal.com << da godišnje podnose Agenciji za borbu protiv korupcije završni račun, izveštaj o imovini i o primljenim prilozima vrednijim od 6.000 dinara
 
Nastavak teksta pročitajte na linku

Nastavak na TvojPortal.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TvojPortal.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TvojPortal.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.