Izvor: Blic, 05.Sep.2021, 09:26

(UŽIVO) USTOLIČENJE NA CETINJU Patrijarh Porfirije i mitropolit Joanikije u Cetinjskom manastiru, građani uzvikuju "DOSTOJAN", BAČEN SUZAVAC u centru Cetinja, povređeni i policajci i demonstranti (FOTO, VIDEO)

U Cetinjskom manastiru počela je ceremonija uvođenja u tron crnogorsko-primorskih mitropolita. U Podgoričkom hramu je liturgija na kojoj su narod i sveštenstvo. Dok iznad Cetinja i na prilazima gradu kulja suzavac, patrijarh Porfirije i mitropolit Joanikije doleteli su na Cetinje helikopterom.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

KLJUČNI TRENUTAK Ovako su patrijarh Porfirije i mitropolit Joanikije doleteli na Cetinje helikopterom i tako sprečili veće incidente (VIDEO)

Izvor: Blic, 05.Sep.2021

Patrijarh Porfirije i mitropolit Joanikije sleteli su na Cetinje helikopterom i na ovaj način, rešen je veliki logistički problem koji je imala i Srpska pravoslavna crkva i crnogorska policija - kako dvojicu velikodostojnika dovesti na Cetinje, gde su komite postavile barikade a da se pri tom ne desi...

Nastavak na Blic...

Cetinje: Uz suzavac i proteste ustoličen mitropolit Joanikije

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 05.Sep.2021

Patrijarh Porfirije i mitropolit Joanikije helikopterom su stigli u cetinjski manastir. Prilaz Cetinju je bio blokiran cijelu noć. Ustoličenje mitropolita crnogorsko-primorskog održano je bez sveštenstva kojeg je policija zadržala u Podgorici.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.