U Srbiji uhapšeno lice koje se vezuje za ubistvo načelnika policije u Prijedoru

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Maj.2022, 15:31

U Srbiji uhapšeno lice koje se vezuje za ubistvo načelnika policije u Prijedoru

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač saopštio je danas da je u Srbiji, 8. maja, uhapšeno lice koje se dovodi u vezu sa nedavnim ubistvom načelnika Sektora kriminalističke policije Prijedor, Radenka Bašića i još jednim ubistvom u Prijedoru, od pre godinu dana.

Lukač je, prenosi RTRS, to izjavio nakon razgovora sa ministrom unutrašnjih poslova Srbije Aleksandrom Vulinom.

Ministar je rekao da MUP Srpske ima dovoljno materijalnih dokaza koji >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << terete naručioca i izvršioca ovih ubistava.

"Po jednoj poternici za ubistvo koje smo imali pre godinu dana u Prijedoru, MUP Srbije uhapsio je jedno lice koje sumnjičimo za izvršenje tog ubistva. Povezujemo ga sa izvršenjem ubistva našeg načelnika Bašića, to jest da je narudžba za ubistvo bila od istog čoveka Rajlića, kojeg smo već uhapsili i koji se nalazi u zatvoru tako da ćemo rešiti i jedno ubistvo koje je ostalo iz prethodnog perioda", naveo je Lukač.

Bašić je ubijen 21. marta, iz vatrenog oružja u prijedorskom naselju Pećani.

Vulin i Lukač: Jačanje saradnje u oblasti unutrašnjih poslova

Vulin je sa Lukačem danas razgovarao o daljem unapređenju saradnje u oblasti unutrašnjih poslova, saopštio je MUP Republike Srbije.

Vulin i Lukač istakli su tokom razgovora da je operativna i strateška saradnja između MUP-a Republike Srbije i MUP-a Republike Srpske na izuzetno visokom nivou.

Dvojica ministara ocenila su da je konstantna i posvećena saradnja između dva ministarstva rezultirala brojnim uspešnim zajedničkim operativnim akcijama i kada je reč o borbi protiv organizovanog kriminala i kada je reč o borbi protiv savremenih bezbednosnih rizika i pretnji.

Vulin je istakao da će, dok god predsednik Aleksandar Vučić vodi Republiku Srbiju, Republika Srpska biti njen spoljnopolitički prioritet, kao i da će se o Srbima u Republici Srpskoj posebno brinuti.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije istakao je da je državi Srbiji bezbednost Srba u Republici Srpskoj važna podjednako kao i bezbednost Srba u Srbiji.

Lukač se zahvalio ministru unutrašnjih poslova Srbije Aleksandru Vulinu i MUP-u Srbije na podršci i pomoći u borbi protiv kriminala i izrazio uverenje da će se saradnja između dve policije u narednom periodu još više intenzivirati.

Ministri Vulin i Lukač konstatovali su da će se saradnja u oblasti stručnih obuka dve policije nastaviti, baš kao i odlučna borba protiv organizovanog i svih drugih vidova kriminala, što će doprineti još većoj sigurnosti i bezbednosti Srba sa obe strane Drine, navodi se u saopštenju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Lukač sa Vulinom: Jačanje saradnje u oblasti unutrašnjih poslova

Izvor: Nezavisne Novine, 11.Maj.2022

BEOGRAD - Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin sastao se danas sa ministrom unutrašnjih poslova Republike Srpske Draganom Lukačem, sa kojim je razgovarao o daljem unapređenju saradnje u oblasti unutrašnjih poslova, saopštio je MUP.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.