U KPS vratilo se 40 srpskih policajaca

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Maj.2009, 12:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U KPS vratilo se 40 srpskih policajaca

PRIŠTINA - Prtparol Kosovske policijske službe (KPS) Arber Beka rekao je danas FoNetu da se od 15. maja u ovu službu vratilo više od četrdeset srpskih policajaca.

"Imamo najava da će se naše kolege Srbi vraćati na posao u KPS i narednih dana. Trenutno je više od 250 srpskih policajaca pod suspenzijom i od 15. maja više ne primaju platu, kao što je to bio slučaj do tog dana", objašnjava Beka.

On dodaje da se radi o odluci Ministarstva unutrašnjih >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << poslova Kosova u kojoj se navodi da srspki policajci imaju rok do 30. juna da se vrate na posao. Posle tog roka oni koji se ne ne varte dobiće otkaz.

Beka kaže da je u KPS bilo ukupno zaposleno 813 Srba koji su radili kao policajci ili u civilnom sektoru KPS.

Od tog broja oko 700 njih su policajci.

KPS ima ukupno 7.200 pripadnika.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.