Izvor: B92, 21.Maj.2009, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U KPS se vratilo 40 Srba

Priština -- Portparol Kosovske policijske službe (KPS) Arber Beka kaže da se od 15. maja u ovu službu vratilo više od četrdeset srpskih policajaca.

"Imamo najava da će se naše kolege Srbi vraćati na posao u KPS-u i narednih dana. Trenutno je više od 250 srpskih policajaca pod suspenzijom i od 15. maja više ne primaju platu, kao što je to bio slučaj do tog dana", izjavio je Beka agenciji FoNet.

On dodaje da se radi o odluci Ministarstva unutrašnjih poslova >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Kosova u kojoj se navodi da srpski policajci imaju rok do 30. juna da se vrate na posao. Posle tog roka oni koji se ne ne vrate dobiće otkaz.

Beka kaže da je u KPS-u bilo ukupno zaposleno 813 Srba koji su radili kao policajci ili u civilnom sektoru KPS-a.

Od tog broja oko 700 njih su policajci.

KPS ima ukupno 7.200 pripadnika.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U KPS vratilo se 40 srpskih policajaca

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Maj.2009

PRIŠTINA - Prtparol Kosovske policijske službe (KPS) Arber Beka rekao je danas FoNetu da se od 15. maja u ovu službu vratilo više od četrdeset srpskih policajaca..."Imamo najava da će se naše kolege Srbi vraćati na posao u KPS i narednih dana. Trenutno je više od 250 srpskih policajaca...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.