Izvor: B92, 06.Nov.2003, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Hrvatskoj i službeno počinje predizborna kampanja

Zagreb -- U Hrvatskoj od ponoći i službeno počinje kampanja za parlamentarne izbore, zakazane za 23. novembar. Predizbornoj kampanji u kojoj, po analizama, preovlađuju ekonomske teme i koja je bez govora mržnje, ali i bez pokretanja novih tema, doprineće i današnja odluka vlade da prizna pravo na naknadu troškova kampanje u iznosu od 40.000 kuna (oko 5.000 evra) i strankama koje do kraja 2002. nisu bile zastupljene u Saboru, a koje na parlamentarnim izborima pređu izborni prag. Isto >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << važi i za predlagače nezavisnih lista, dok će kandidati manjina koji pređu izborni prag dobiti po 20.500 kuna.

Glasači će na biralištima, koja će na dan izbora biti otvorena od 7 do 19 časova, a u diplomatsko-konzularnim predstavništvima i dan ranije, moći da odaberu nekog od 5.119 kandidata sa ukupno 403 kandidatske liste. Između ostalih, biraće i jednu od 23 liste za dijasporu i tri od 17 kandidata za poslanike srpske manjine. Crnogorci će birati zajedničkog poslanika s Makedoncima, Bošnjacima, Slovencima i nekoliko drugih manjina. Državna izborna komisija prve neslužbene rezultate izbora objaviće dva do tri sata nakon zatvaranja birališta.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.