U Glavni odbor SNS ulazi 150 novih ljudi

Izvor: Danas, 23.Feb.2015, 08:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Glavni odbor SNS ulazi 150 novih ljudi

Beograd - Izbori unutar Srpske napredne stranke počeće 15. marta, a bi- će završeni do sredine maja. Pripreme za stranačke izbore u većini opštinskih odbora već su počele, a po završetku unutrašnje reorganizacije biće kompletiran Glavni odbor, izabrani stranački organi na lokalu, okružni i pokrajinski odbori, ali i generalni sekretarijat, kaže za Danas Igor Mirović, potpredsednik Srpske napredne >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << stranke.

Po završetku stranačkih izbora biće formirano novo stranačko telo - Generalni sekretarijat, koji će obezbeđivati dosledno sprovođenje stranačke politike na svim nivoima. Sekretarijat će biti nešto nalik onom partijskom biču u britanskom parlamentu koji je zadužen za disciplinu poslanika u sprovođenju partijske politike. To novo operativno stranačko telo neće biti preveliko i imaće šest-sedam članova i generalnog sekretara. Naš sagovornik istič e da još nisu utvrđeni detalji kako će se birati ti ljudi, a još manje se zna ko će biti na čelu sekretarijata.

Pored Generalnog sekretarijata nastaviće da funkcioniše i Izvršni odbor, koji ima organizacioni karakter. Generalni sekretarijat se neće mešati u ingerencije IO koji će nastaviti da se bavi organizacionim pitanjima, a to je nadzor nad radom opštinskih odbora u smislu njihove organizacije, internet kampanjom i izbornom kampanjom.

Novine, nakon završetka stranačkih izbora, biće i u formiranju okružnih i pokrajinskih odbora koji do sada nisu postojali. Oni neće biti birani, već će ih imenovati predsedništvo stranke i biće deo izvršnih organa stranke, konkretno izvršnog odbora. Po završetku stranač kih izbora na lokalu Srpska napredna stranka dobiće i kompletirani Glavni odbor. Naime, GO koji broji vi- še od četiristo članova biće popunjen sa više od 150 novih članova odbora koji će od marta do sredine maja biti na proveri. To praktično znači da će SNS lokalne i pokrajinske izbore, koji će biti održani najverovatnije u rano prole- će naredne godine, dočekati potpuno spremno, sa novom unutrašnjom organizacijom.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na Danas...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.