U Briselu „primetili“ izveštaje da Ministarstvo odbrane Rusije namerava da otvori kancelariju u Beogradu

Izvor: Vostok.rs, 23.Okt.2020, 10:59

U Briselu „primetili“ izveštaje da Ministarstvo odbrane Rusije namerava da otvori kancelariju u Beogradu

Portparol EU Peter Stano kaže da su u Briselu „primetili“ izveštaje da Ministarstvo odbrane Rusije namerava da otvori kancelariju u Beogradu, a u kontekstu jačanja ruskih vojnih veza sa Srbijom.
”U pogledu vojne saradnje između evropskih zemalja, ovo bi trebalo da bude u skladu sa međunarodnim sporazumima”, kaže Stano. On je dodao da je Srbija "identifikovala integraciju u EU kao svoj strateški prioritet" i da se očekuje da će svoju politiku prema trećim zemljama "progresivno uskladiti sa politikom i stavovima EU". Ranije je premijer Mihail Mišustin potpisao je nacrt sporazuma Ministarstva odbrane Rusije između vlada Ruske Federacije i Srbije o osnivanju predstavništva Ministarstva odbrane Rusije pri Ministarstvu odbrane Srbije.  „​​Odobriti nacrt sporazuma između vlade Ruske Federacije i vlade Republike Srbije o osnivanju predstavništva Ministarstva odbrane Ruske Federacije pri Ministarstvu odbrane Republike Srbije, koji je podnelo Ministarstvo odbrane Rusije i usaglasilo sa Ministarstvom spoljnih poslova Rusije i drugim zainteresovanim saveznim izvršnim vlastima“, navodi se u dokumentu. Ministarstvu odbrane Rusije naloženo je da vodi pregovore sa Srbijom uz učešće zainteresovanih saveznih izvršnih tela i potpiše sporazum u ime ruske vlade po postizanju dogovora. Predstavništvo Ministarstva odbrane Rusije u Srbiji se formira u cilju pomoći srpskoj strani u rešavanju pitanja vojne i vojno-tehničke saradnje, davanja smernica za aktivnosti ruskih vojnih specijalista u Srbiji za pružanje pomoći u izgradnji oružanih snaga zemlje, obuci u radu, popravci i upotrebi naoružanja i vojne tehnike koju je isporučila Rusija.

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.