U Briselu još bez detalja o dijalogu Beograd-Priština

Izvor: Vostok.rs, 03.Dec.2012, 20:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Briselu još bez detalja o dijalogu Beograd-Priština

03.12.2012. -

U sedištu Evropske komisije u Briselu još nije moguće dobiti zvaničnu potvrdu o novoj rundi dijaloga Beograda i Prištine na visokom nivou koja je zakazan za sutra.

Iako je iz Beograda, kao i iz briselskih diplomatskih izvora, ranije rečeno da će se susret premijera Srbije Ivice Dačića i Hašima Tačija održati 4. decembra uveče, portparolka visoke predstavnice za spoljnu >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << politiku i bezbednost Ketrin Ešton je rekla da to još uvek ne može da potvrdi."Sve što mogu da kažem je da su pripreme za nastavak dijaloga u toku", rekla je Maja Kocijančič novinarima u Briselu.

Prema ranijim najavama, trojni sastanak Dačić-Tači-Ešton trebalo bi da bude posvećen sprovođenju sporazuma o integrisanom upravljanju prelazima (IBM) koji je postignut još marta ove godine.

Probna primena sporazuma trebalo bi da počne od 10. decembra, nakon što se usaglase stavovi o spornim detaljima, od kojih su najvažniji oni koji se tiču izvršnih ovlašćenja carinika i raspolaganja carinskim prihodima.

Beogradska strana zastupa stav da nosioci izvršnih funkcija budu Euleksovi, a ne kosovski carinici, kao i da prihod od carine treba da ide srpskim opštinama na severu Kosova, a ne u Prištinu.

Izvor: Glas Rusije, foto: ru.wikipedia.org/JLogan/cc-by-sa 3.0    
Pogledaj vesti o: Hašim Tači

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Sutra nastavak dijaloga u Briselu

Izvor: Akter, 03.Dec.2012

Treći sastanak u okviru dijaloga Beograda i Prištine uz posredovanje EU biće održan sutra, saopštila je Maja Kocijančić, portparolka šefice diplomatije EU Ketrin Ešton

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.