Tužba Čitaku protiv Dačića oborena intervencijom Rusije i Kine

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Dec.2019, 08:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tužba Čitaku protiv Dačića "oborena" intervencijom Rusije i Kine

Prijava koju je predstavnica Prištine u SAD Vljora Čitaku podnela protiv šefa srpske diplomatije Ivice Dačića nije dospela na dnevni red Saveta bezbednosti UN jer su se tome usprotivili ambasadori Rusije i Kine, pišu "Novosti".

Čitaku je prošlog meseca podnela prijavu protiv Dačića zbog toga što je javno pokazao njenu krštenicu iz 1990. godine da bi dokazao da su dokumenta Albancima izdavana >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i na srpskom i na engleskom jeziku.

Predstavnica Prištine je posle toga "savila tabak", a srpskom ministru zamerila je, pored iznošenja privatnih podataka, i navodno agresivan nastup na sednici Saveta bezbednosti.

Tužbu je, kako navode "Novosti", podržala Velika Britanija, ali su je blokirale Rusija i Kina.

Dačić je rekao da je Čitaku podnela tužbu zbog njegove izjave da i ona ima srpsko državljanstvo.

"Sledeći put ću poneti spisak srpskih državljana zaposlenih u UN, a koji su sa Kosova. Činjenica je da oni imaju državljanstvo naše zemlje, a rade protiv Srbije, što je važno, jer je ipak reč o statusnom pitanju", naveo je Dačić.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.