Tuča u Kraljevu: Odbornici DS i SPO sukobili se sa obezbeđenjem

Izvor: Glas javnosti, Beta, 20.Jun.2010, 07:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tuča u Kraljevu: Odbornici DS i SPO sukobili se sa obezbeđenjem

KRALJEVO - Opozicijioni odbornici u Kraljevu iz Demokratske stranke i Srpskog pokreta obnove sukobili su se juče sa obezbeđenjem!

 Čuvari nisu dozvolili opoziciji da u salu u kojoj je trebalo da se održi Skupština Grada Kraljeva, uvede pet odbornika kojima su mandati oduzeti na osnovu blanko ostavki. Jedan pripadnik obezbeđenja je lakše povređen i zatražio je intervenciju u Službi hitne pomoći Zdravstvenog centra Studenica. Obezbeđenje je najavilo podnošenje krivične prijave >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << jer su napadnuti tokom vršenja službene dužnosti.

Nezadovoljni dnevnim redom, predstavnici opozicije su napustili sednicu Skupštine Kraljeva, i u obližnjoj sali bisokopa Kvart započeli svoju sednicu. Zahvaljujući prisustvu dva odbornika Srpske radikalne stranke, koji su do danas bili odbornici vladajuće koalicije, i petorici odbornika kojima su vraćeni odbornički mandati, opozicija je održala sednicu za koju tvrdi da je konstitutivna i da predstavlja novu vlast u Kraljevu.

 "Mi smo ovakvom odborničkom većinom, da ne bismo pravili incidente, s obzirom da već imamo iskustvo sa drugom grupacijom, odlučili da skupštinska većina naprvi svoju sednicu ovde, u susednoj zgradi, i da na uspostavimo novu skupstinsku vlast", rekao je bivši gradonačelnik Kraljeva Ljubiša Simović iz Demokratske stranke.

Gradonačelnik Kraljeva Ljubiša Jovašević iz Pokreta za Kraljevo rekao je da je dozvoljeno da postoje vlade u senci, pa tako može postojati i vlast u senci u Kraljevu. "Krizu je izazvala kupovina odborničkih mandata - to je osnova cele stvari, ali malo je neobično da odrasli i zreli ljudi svaki čas zamenjuju teze", rekao je Jovašević. Vladajuću koaliciju čine Demokratska stranka Srbije, Nova Srbija, Srpska radikalna stranka i Pokret za Kraljevo, a opoziciju Demokratska stranka, G17 plus i SPS-PUPS i Srpski pokret obnove.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.