Tradicionalni prijem u rezidenciji americkog ambasadora u Beogradu povodom Dana nezavisnosti SAD (FOTO) (VIDEO)

Izvor: Telegraf.rs, 05.Jul.2016, 20:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tradicionalni prijem u rezidenciji americkog ambasadora u Beogradu povodom Dana nezavisnosti SAD (FOTO) (VIDEO)

Tradicionalnim prijemom u rezidenciji americkog ambasadora u Beogradu, danas je obeležen nacionalni praznik SAD, 4. jul Dan nezavisnosti, a ambasador Kajl Skat je poručio je da SAD sa Srbijom deli iste ciljeve koji su utkani u Deklaraciju nezavisnosti potpisanu pre 240 godina.

Foto: Telegraf

- Dragi predsedniče, dragi gosti, želim vam srećan Dan nezavisnosti. Želim da se zahvalim dečjem horu Čarolija, i svima koji su pomogli da se realizuje ovaj prijem. Juče smo proslavili >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << 240 godina otkad je američki narod postao nezavistan, sve velike težnje zahtevaju posvećenost. Trebalo nam je sedam godina borbe da dostignemo ono što smo hteli, da dostignemo slobodu. Još uvek radimo na ostvarenju našeg sna. Mi Amerikanci proslavljamo 4. jul prijateljima, baš kao večeras, sa srpskim prijateljima. Za život, slobodu i težnju za srećom. Hvala svima što ste došli i živeli - rekao je Kajl Skat u pozdravnom govoru na prijemu na srpskom i engleskom jeziku.

Foto: Telegraf

Prijemu povodom obeležavanja 240 godina od sticanja nezavisnosti prisustvuju predsednik Srbije Tomislav Nikolić, premijer Aleksandar Vučić, predsednica parlamenta Maja Gojković, ministar spoljnih poslova Ivica Dačic, za evropske integracije Jadranka Joksimović i minstar odbrane Zoran Ðorđević.

Foto: Telegraf

Tu su takođe i patrijarh SPC Irinej i pripadnici drugih verskih zajednica, predsednik pokrajinske vlade Igor Mirović, direktor Kancelarije za KiM Marko Ðurić, predstavnici diplomatskog kora, predstavnici javnog i kulturnog života Srbije.

Foto: Telegraf

Skat je u obraćanju istakao da je juče obeleženo 240 godina od dana kada su osnivači Amerike proglasili novu naciju i usvojili deklaraciju posvećenu univerzalnom pravu na ljudsko dostojanstvo, demokratiju i ekonomski napredak.

Foto: Telegraf

Dan nezavisnosti se u Americi tradicionalno slavi uz piknike, hot dog, i hamburgere pa i zvanice u rezidenciji imaju priliku da uživaju u hrani američkih brendova Mekdonalds i KFC kao i u različitim vrstama pića.

Foto: Telegraf

Nakon što su na početku prijema marinci predali zastavu ambasadoru SAD Kajlu Skatu, američku himnu otpevao je službenik ambasade Stiv Rajder, dok je himnu Boze pravde izveo hor Čarolija. U ostatku večeri, gosti uživaju u muzici Tač end Gou benda.

Foto: Telegraf

Pogledajte video:

A ovako je dečji hor Čarolija otpevao himnu Srbije "Bože pravde":

(Telegraf.rs)

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Slavi se Dan nezavisnosti, a na prijemu... (FOTO)

Izvor: Mondo, 05.Jul.2016

Tradicionalnim prijemom u rezidenciji američkog ambasadora u Beogradu, danas je obeležen nacionalni praznik SAD, 4. jul Dan nezavisnosti...Foto: Tanjug, Zoran Žestić..Ambasador Kajl Skat je poručio je da SAD sa Srbijom deli iste ciljeve koji su utkani u Deklaraciju nezavisanosti potpisanu pre 240...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.