• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Slavi se Dan nezavisnosti, a na prijemu... (FOTO)

Izvor Tanjug

Tradicionalnim prijemom u rezidenciji američkog ambasadora u Beogradu, danas je obeležen nacionalni praznik SAD, 4. jul Dan nezavisnosti.

Ambasador Kajl Skat je poručio je da SAD sa Srbijom deli iste ciljeve koji su utkani u Deklaraciju nezavisanosti potpisanu pre 240 godina.

"Želim svima život, slobodu, i težnju za srećom" poručio je ambasador nazdravivši zvanicama koje je pozdravio i na srpskom i na engleskom jeziku.

Prijemu povodom obeležavanja 240 godina od sticanja nezavisnosti prisustvuju predsednik Srbije Tomislav Nikolić, premijer Aleksandar Vučić, predsednica parlamenta Maja Gojković, ministar spoljnih poslova Ivica Dačic, za evropske integracije Jadranka Joksimović i minstar odbrane Zoran Đorđević.

Na prijemu su i patrijarh SPC Irinej i pripadnici drugih verskih zajednica, predsednik pokrajinske vlade Igor Mirović, direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić, predstavnici diplomatskog kora, predstavnici javnog i kulturnog života Srbije.

Skat je u obraćanju istakao da je juče obeleženo 240 godina od dana kada su osnivači Amerike proglasili novu naciju i usvojili deklaraciju posvećenu univerzalnom pravu na ljudsko dostojanstvo, demokratiju i ekonomski napredak.

"Njihova deklaracija nezavisnosti svedočila je o njihovim težnjama. Danas podsećam i sebe na to da sve velike težnje zahtevaju posvecenost. Trebalo im je 7 godina borbe da zadobiju slobodu i zaista, kada su 11 godina kasnije pisali naš Ustav, očevi osnivači podsetili su Amerikance da našs politički sistem treba da stvori savršeniju naciju" poručio je ambasador.

Dan nezavisnosti se u Americi tradicionalno slavi uz piknike, hot dog, i hamburgere pa i zvanice u rezidenciji imaju priliku da uživaju u hrani američkog brendova Mekdonalds i KFC kao i u različitim vrstama pića.

Nakon što su na početku prijema marinci predali zastavu ambasadoru SAD Kajlu Skatu, američku himnu otpevao je službenik ambasade Stiv Rajder, dok je himnu Boze pravde izveo hor Čarolija. U ostatku večeri, gosti uživaju u muzici Tač end Gou benda.

Tagovi

Komentari 16

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Џони

Који апсурд. Увеличавамо прославу дана независности државе која нашу државу држи под окупацијом.

komedija

Beše ono Vučića po tvrdnjama njegovih medija i botova Amerika i američki ambasador rušili ???

Gz

Kad je dosao bio je Skot, od kad je Skat? Ipak je on Skot

special image