Tijanić: RTS dobio ono što mu pripada

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Okt.2009, 20:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tijanić: RTS dobio ono što mu pripada

BEOGRAD - Predsednik parlamenta Slavica Đukić Dejanović izjavila je danas da će u narednih nekoliko dana rukovodstva Radio-televizije Srbije (RTS) i skupštine potpisati protokol kojim će biti određena naknada za TV prenose skupštinskih zasedanja do 1. oktobra sledeće godine, a generalni direktor RTS Aleksandar Tijanić rekao je novinarima da je ta kuća dobila ono što joj pripada.

Slavica Đukić Dejanović je posle sastanka parlamentarne Radne grupe za razmatranje pitanja >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << TV prenosa sednica skupštine rekla novinarima da je dobro što nije bilo licitiranja oko sume koju parlament treba da izdvoji za prenose.

"Posao nije završen, kontinuirano mora da traje sve dok se ne reši da to bude regulisano pitanjem parlamentarnog kanala. Tek ćemo onda imati u celini obezbeđeno ne samo da javnost zna šta se događa na plenarnim sednicama, već i detalje vezane za rad skupštinskih tela, poslaničkih grupa", izjavila je Slavica Đukić Dejanović.

Aleksandar Tijanić je rekao novinarima da je ta kuća dobila ono što joj pripada, a parlament ono što mu treba.

Tijanić je na sastanku Radne grupe, obrazlažući predlog RTS, izjavio da godišnji troškovi prenosa iznose oko milion evra.

"RTS će plaćati svoje zaposlene koji rade i odreći se naknade za izgubljenu marketinšku dobit, pod uslovom da parlament plaća pola miliona evra za tehničke troškove i uvažava naše ranije preuzete obaveze, koje su višegodišnje", rekao je Tijanić.

Sekretar parlamenta Veljko Odalović je izjavio da skupština u ovom trenutku ne može da izdvoji pola miliona evra, a da se ne ugrozi njen rad.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.