Izvor: B92, 22.Okt.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Telo Vlade za evrointegracije

Beograd -- Vlada Srbije osnovala je Koordinaciono telo za proces pristupanja Evropskoj uniji.

Nadležnost tog tela je razmatranje svih pitanja i koordinacija rada organa državne uprave u procesu evropskih integracija, objavljeno je u najnovijem "Službenom glasniku". Koordinacionim telom rukovodi potpredsednik Vlade Božidar Đelić, a čini ga većina ministara, a u njegovom radu učestvuje i direktorka kancelarije za pridruživanje EU Tanja Miščević.

Vlada je obrazovala >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i Stručnu grupu Koodrinacionog tela koju čine predstavnici ministarstava, kao i niz podgrupa za određene oblasti.

Osnivanjem Koordinacionog tela prestala je da postoji Komisija za proces pristupanja Evropskoj uniji.

Nacionalne penzije za umetnike

Vlada Srbije donela je uredbu kojom se uređuje dodela posebnih novčanih priznanja penzionisanim umetnicima. U saopštenju Ministarstva kulture objašnjava se da je reč o dodeli priznanja umetnicima za njihov vrhunski doprinos nacionalnoj kulturi.

Posle stupanja na snagu uredbe, ministar kulture uputiće, putem medija, poziv za učešće na konkursu, u kom će detaljno biti navedeni opšti uslovi, kriterijumi i potrebna dokumentacija, navodi se u saopštenju.

Ministarstvo ističe da na ovaj način ispunjava obećanje o dodeli takozvanih nacionalnih penzija i dodaje da će, s obzirom da uredbe imaju privremeni karakter, u novom nacrtu zakona o kulturi biti predviđen način dodeljivanja naknada penzionisanim umetnicima.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.