Telo Vlade za evrointegracije

Vlada Srbije osnovala je Koordinaciono telo za proces pristupanja Evropskoj uniji.

Izvor: FoNet, Beta

Ponedeljak, 22.10.2007.

15:18

Default images

Nadležnost tog tela je razmatranje svih pitanja i koordinacija rada organa državne uprave u procesu evropskih integracija, objavljeno je u najnovijem "Službenom glasniku". Koordinacionim telom rukovodi potpredsednik Vlade Božidar Đelić, a čini ga većina ministara, a u njegovom radu učestvuje i direktorka kancelarije za pridruživanje EU Tanja Miščević.

Vlada je obrazovala i Stručnu grupu Koodrinacionog tela koju čine predstavnici ministarstava, kao i niz podgrupa za određene oblasti.

Osnivanjem Koordinacionog tela prestala je da postoji Komisija za proces pristupanja Evropskoj uniji.

Nacionalne penzije za umetnike

Vlada Srbije donela je uredbu kojom se uređuje dodela posebnih novčanih priznanja penzionisanim umetnicima. U saopštenju Ministarstva kulture objašnjava se da je reč o dodeli priznanja umetnicima za njihov vrhunski doprinos nacionalnoj kulturi.

Posle stupanja na snagu uredbe, ministar kulture uputiće, putem medija, poziv za učešće na konkursu, u kom će detaljno biti navedeni opšti uslovi, kriterijumi i potrebna dokumentacija, navodi se u saopštenju.

Ministarstvo ističe da na ovaj način ispunjava obećanje o dodeli takozvanih nacionalnih penzija i dodaje da će, s obzirom da uredbe imaju privremeni karakter, u novom nacrtu zakona o kulturi biti predviđen način dodeljivanja naknada penzionisanim umetnicima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: