Tehnički razgovori samo kad Srbija prizna Kosovo

Izvor: Glas javnosti, Beta, 08.Jan.2009, 07:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tehnički razgovori samo kad Srbija prizna Kosovo

PRIŠTINA - Portparol Vlade Kosova Memlji Krasnići izjavio je da za sada nema nikakvog plana o tehničkim razgovorima Prištine i Beograda i da takvih razgovora neće biti dok Srbija na prihvati Kosovo kao ravnopravnu državu.

- Nema planova za susrete na tehničkom nivou. Takvih razgovora neće biti sve dok Srbija ne prihvati Kosovo kao ravnopravnu državu - izjavio je Krasnići za agenciju Beta.

Mediji u Prištini i Beogradu preneli su izjavu portparola Unmika Rasela Gikija >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << da će Unmik tokom januara utvrditi redosled razgovora o tehničkim pitanjima na nivou stručnjaka između Prištine i Beograda.

Vlasti u Beogradu su izjavile da su spremne da razgovaraju sa predstavnicima Prištine pod uslovom da delegacija Kosova bude predstavljena kao Unmik-Kosovo, što je za Kosovo apsolutno neprihvatljivo.

Savet bezbednosti UN je 26. novembra na sednici usvojio izveštaj generalnog sekretara Ban Đi-muna kojim se traži postizanje dogovora o šest pitanja posebno značajnih za srpsku zajednicu na Kosovu.

Te tačke se odnose na policiju, pravdu, carinu, saobraćaj i telekomunikacije, zaštitu kulturnih i verskih objekata.

Zvanična Priština se i pre te sednice SB UN izjasnila protiv šest tačaka generalnog sekretara UN.

Predsednik Albanije na Kosovu

Predsednik Albanije Bamir Topi doputovaće danas u dvodnevnu posetu Kosovu gde će se susresti s najvišim predstavnicima Kosova i međunarodne zajednice na Kosovu i obratiti se poslanicima kosovskog parlamenta, javlja Beta.

Topi će se susresti s komandantom Kfora Emiliom Gajem, a predviđen je susret i sa predstavnicima nacionalnih manjina, posebno predstavnicima srpske zajednice.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.