Izvor: B92, 03.Avg.2009, 19:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić sa porodicama nestalih

Beograd -- Predsednik Srbije Boris Tadić je, povodom obeležavanja 14. godišnjice "Oluje", razgovarao sa delegacijom Udruženja porodica nestalih i poginulih u Hrvatskoj.

Tadić je izjavio da su povratak izbeglih, problemi vezani za povraćaj imovine Srba u Hrvatskoj, kao i proces ekshumacije i identifikacije žrtava pitanja koja se moraju rešavati u okviru poboljšanja sveukupnih odnosa Srbije i Hrvatske.

Kako je saopštila informativna služba predsednika Srbije, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Tadić je danas, povodom obeležavanja četrnaeste godišnjice akcije "Oluja", razgovarao sa delegacijom Udruženja porodica nestalih i poginulih u Hrvatskoj, koju je predvodio predsednik Udruženja Čedomir Marić.

ŽS: Prevoz za izbegle

Svima koji poseduju izbegličku legitimaciju sutra će "Železnice Srbije" odobriti besplatan prevoz na prugama u Srbiji, čime želi da im omogući da u velikom broju prisustvuju parastosu u crkvi svetog Marka u Beogradu za stadale u akciji "Oluja", saopšteno je iz tog preduzeća.

Ta delegacija je upoznala Tadića sa problemima sa kojima se suočavaju i izrazila nezadovoljstvo što proces ekshumacije i identifikacije žrtava, stradalih tokom rata u Hrvatskoj, teče sporo.

Predstavnici Udruženja su naveli da se, prema njihovim podacima, oko 2.230 osoba srpske nacionalnosti vode kao nestale u Hrvatskoj.

Sutra se navršava 14 godina od početka hrvatske vojne akcije "Oluja" koja je dovela do egzodusa više od 200.000 Srba iz Hrvatske.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tadić s porodicama nestalih i poginulih

Izvor: S media, 03.Avg.2009

Predsednik Srbije Boris Tadić razgovarao, povodom obeležavanja 14.godišnjice akcije "Oluja", sa delegacijom Udruženja porodica nestalih i poginulih u Hrvatskoj, koju je predvodio predsednik Udruženja Čedomir Marić. ..Kako je saopštila Pres služba predsednika Srbije, delegacija je upoznala Tadića...

Nastavak na S media...

Tadić razgovarao sa delegacijom Udruženja porodica nestalih

Izvor: EMportal, 03.Avg.2009

Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je danas da su povratak izbeglih, problemi vezani za povraćaj imovine Srba u Hrvatskoj, kao i proces ekshumacije i identifikacije žrtava pitanja koja se moraju rešavati u okviru poboljšanja sveukupnih odnosa Srbije i Hrvatske.

Nastavak na EMportal...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.