Izvor: B92, 21.Okt.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić sa norveškim premijerom

Beograd -- Predsednik Srbije Boris Tadić i premijer Norveške Jens Stoltenberg složili su danas da su bilateralni odnosi dve zemlje vrlo dobri.

Kako se navodi u saopštenju službe za informisanje predsednika Srbije, tokom razgovora je ocenjeno da, i pored toga što je Norveška ulaganjem u mobilnu telefoniju u Srbiji ostvarila najveću stranu investiciju u regionu, postoji još mogućnosti za unapredjenje ekonomske saradnje.

Na današnjem sastanku, prema navodima >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << saopštenja, bilo je reči i o evroatlantskim integracijama Srbije, naročito posle ulaska Srbije u program Parnerstvo za mir, što je ostvareno na samitu u Rigi prošle godine uz veliku podršku Norveške.

Predsednik Tadić je zahvalio svom gostu na svemu što je Norveška do

sada učinila na podršci reformama, posebno u oblasti odbrane i pravosudja, kao i unapredjenju i razvoju lokalne samouprave u Srbiji.

Tadić je još jednom ponovio da će Srbija u pregovorima o budućem statusu Kosova i Metohije biti konstruktivna, ali i da se zalaže za kompromisno rešenje budućeg statusa Kosova i Metohije, koje neće destabilizovati region, a koje će biti doneto u Savetu bezbednosti UN, piše u saopštenju.

Predsednik Srbije je večeras priredio večeru za delegaciju Norveške koju je predvodio premijer Stoltenberg.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.