Tadić sa norveškim premijerom

Predsednik Srbije Boris Tadić i premijer Norveške Jens Stoltenberg složili su danas da su bilateralni odnosi dve zemlje vrlo dobri.

Izvor: B92

Nedelja, 21.10.2007.

20:40

Default images

Kako se navodi u saopštenju službe za informisanje predsednika Srbije, tokom razgovora je ocenjeno da, i pored toga što je Norveška ulaganjem u mobilnu telefoniju u Srbiji ostvarila najveću stranu investiciju u regionu, postoji još mogućnosti za unapredjenje ekonomske saradnje.

Na današnjem sastanku, prema navodima saopštenja, bilo je reči i o evroatlantskim integracijama Srbije, naročito posle ulaska Srbije u program Parnerstvo za mir, što je ostvareno na samitu u Rigi prošle godine uz veliku podršku Norveške.

Predsednik Tadić je zahvalio svom gostu na svemu što je Norveška do
sada učinila na podršci reformama, posebno u oblasti odbrane i pravosudja, kao i unapredjenju i razvoju lokalne samouprave u Srbiji.

Tadić je još jednom ponovio da će Srbija u pregovorima o budućem statusu Kosova i Metohije biti konstruktivna, ali i da se zalaže za kompromisno rešenje budućeg statusa Kosova i Metohije, koje neće destabilizovati region, a koje će biti doneto u Savetu bezbednosti UN, piše u saopštenju.

Predsednik Srbije je večeras priredio večeru za delegaciju Norveške koju je predvodio premijer Stoltenberg.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: