Tadić i Kuneva razgovarali o zakonu o zaštiti potrošača

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Sep.2009, 00:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić i Kuneva razgovarali o zakonu o zaštiti potrošača

BEOGRAD - Predsednik Srbije Boris Tadić i evropski komesar za zaštitu potrošača Meglena Kuneva razgovarali su večeras u Beogradu o predlogu zakona o zaštiti potrošača u Srbiji, koji će sutra biti predstavljen.

Tadić je, na konferenciji za novinare posle sastanka, rekao da taj zakon ima "izuzetan značaj" za Srbiju u okviru njenih nastojanja da postane članica Evropske unije.

Reč je o predlogu zakona koji su izradili Ministarstvo trgovine i usluga >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Srbije i ZAP projekat, koji finansira Evropska unija.

Tadić je izrazio nadu da će javna rasprava o tom predlogu zakona "dovesti do pozitivnih zaključaka", kao i da će taj predlog zakona biti usvojen.

"Kada građanin dobro zna šta plaća i kako da zaštiti svoj interes i kada mu država u tome pomaže onda je on zaštićen i siguran u društvu u kome živi, a kada ne zna šta plaća i ne može da zaštiti svoje interese onda ne postoji pravni poredak u toj državi", rekao je Tadić.

Kuneva je istakla da će Evropska unija pomoći Srbiji u evropskim integracijama. Kuneva je rekla i da će sutra o predlogu zakona o zaštiti potrošača razgovarati s predstavnicima srpske vlade.

Predlog zakona o zaštiti potrošača sutra će predstaviti ministar trgovine i usluga Srbije Slobodan Milosavljević, a pored Kuneve biće prisutna i direktorka Kancelarije Vlade Srbije za evropske integracije Milica Delević.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Više obaveza za trgovce i bankare

Izvor: Politika, 31.Avg.2009, 23:10

U Nacrt zakona ugrađeno 15 ključnih evropskih direktiva o zaštiti kupaca, što bi trebalo da poboljša položaj potrošača. – Potrošačke organizacije sumnjaju da će biti stvarnog boljitka ..Da li će kupci u Srbiji konačno dobiti zakon sličan onome koji štiti milione potrošača širom Evropske...

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.