Tadić: Prioritet u 2009. očuvanje radnih mesta

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Dec.2008, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić: Prioritet u 2009. očuvanje radnih mesta

SUBOTICA - Lider Demokratske stranke (DS) i predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je danas da je najvažniji zadatak državne politike u 2009. godini očuvanje radnih mesta građana.

Tadić je, na sednici Glavnog odbora DS u Subotici, rekao da Srbiji u narednoj godini predstoje "teški dani", i ocenio da je ta činjenica na pravi način uzeta u obzir predlogom budžeta koji je vlada uputila na usvajanje parlamentu.

"Danas donoseći budžet branimo radno >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << mesto svakog čoveka u Srbiji. Najvažnija stvar je da odbranimo radna mesta. Svaka mera državne politike tiče se iznad svega odbrane radnih mesta naših građana, jer država u kojoj se ne brane radna mesta biće dovedena u pitanje. To je najvažnije državno pitanje u predstojećoj godini", poručio je Tadić.

Prema njegovim rečima, Predlog budžeta za 2009. godinu nije idealan, ali bi, kako je dodao, budžet koji bi bio idealan sa stanovišta ekonomske struke bio bolan za mnoge građane.

"Budžet se donasi u realnim političkim okolnostima, i svi moraju da razumeju da ne postoji samo ekonomska dimenzija stvarnosti", naglasio je Tadić. On je dodao da je budžet samo prva od mera kojima će se vlada uhvatiti u koštac sa posledicama svetske finansijske krize koja će u narednoj godini potresti i Srbiju.

"Zbog iskušenja sa kojima se suočava svaka zemlja, pa i Srbija, moraćemo da pravimo periodične analize. Svako od ministarstava i svaki ministar imaće priliku da pokaže sposobnosti na takvim prolaznim ciljevima. Biće najmanje četiri trakva prolazna cilja u narednoj godini. Svako ko ne postiže rezultat mora biti zamenjen", rekao je Tadić.

On je građanima poručio da su predizborna obećanja, koja su data u vreme kada se svetska finansijska situacija nije mogla naslutiti, neostvarljiva u predviđenim rokovima, ali da će svakako biti ispunjena u mandatu sadašnje vlade.

"Sa građanima zajedno moramo proći ova iskušenja. Znam da su ljudi Srbije spremni da izdrže svaku nevolju ako znaju šta je istina i ako znaju da oni koje su izabrali mogu da preuzmu odgovornost, da trpe i da ne beže od posla", rekao je Tadić.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.