Tadić: Politika da dostavi saznanja

Izvor: B92, 28.Mar.2008, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić: Politika da dostavi saznanja

Beograd -- Predsednik Srbije Boris Tadić zatražio je danas od Politike da dostavi sva saznanja o imovini Nenada Bogdanovića.

Boris Tadić je od direktora lista Politika Srđana Janićijevića i glavnog urednika Ljiljane Smajlović zatražio da nadležnim organima hitno dostave sva saznanja na osnovu kojih je pisan tekst o imovini pokojnog gradonačelnika Beograda Nenada Bogdanovića.

Kako je saopštila Pres služba predsednika, Tadić je u pismu ukazao da, ako su tačne >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sumnje o Bogdanovićevom imovinskom stanju koje je Politika objavila pod naslovom "Nasledstvo na tri dela", u pitanju je ozbiljno krivično delo koje nadležni organi moraju u najhitnijem roku da rasvetle.

On je istakao da se, međutim, ukoliko navodi nisu tačni, radi o pokušaju narušavanja ugleda preminulog gradonačelnika i dovođenja u opasnost njegove porodice.

DS: O saznanjima obavestite nadležne

"Povodom napada na funkcionere Demokratske stranke u kojima se sistemom organizovane hajke iznose lažni podaci o njihovoj imovini i čak lažna dokumenta koja to navodno potvrđuju, DS upozorava kreatore ovih napada da lažne optužbe na račun drugih neće osloboditi odgovornosti one koji kriju svoje imovinske karte i godinama pljačkaju Srbiju", stoji u saopštenju Demokratske stranke.

DS podseća i da je obaveza svih koji javno prozivaju funkcionere DS-a da o svojim saznanjima obaveste nadležne organe, ukoliko govore istinu, kao i da snose odgovornost za izrečene neistine kojima se služe u predizborne svrhe.

"Ne samo funkcioneri DS, nego i svaki član stranke spreman je da stavi svoju imovinu na uvid i da omogući ispitivanje njenog porekla i očekujemo da to učine i predstavnici drugih stranaka umesto što praznim optužbama obmanjuju javnost", saopštila je ova stranka.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tadić: "Politika" da dostavi saznanja o Bodganovićevoj imovini

Izvor: Blic, 28.Mar.2008

Predsednik Srbije Boris Tadić zatražio je danas od rukovodstva dnevnika "Politika" da nadležnim državnim organima odmah dostave sva saznanja i dokaze na osnovu kojih je pisan tekst o imovini pokojnog gradonačelnika Beograda Nenada Bogdanovića...U pismu direktoru "Politike" Srđanu Janićijeviću...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.