Tadić: Biće teško i 2010.

Izvor: B92, Tanjug, 06.Mar.2010, 16:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić: Biće teško i 2010.

Stara Pazova -- Srbiju čeka teška godina, poručio je Boris Tadić na sednici Glavnog odbora Demokratske stranke. Predsednik je najavio i desetogodišnji plan razvoja.

Predsednik Srbije i lider DS-a Boris Tadić izjavio je da Srbiju čeka teška godina u kojoj treba rešavati strukturne probleme, i da vanredne parlamentarne izbore iniciraju oni koji su u prethodnim godinama stvorili probleme koje Vlada Srbije mora da rešava.

Predsednik je na sednici Glavnog odbora >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << DS-a u Staroj Pazovi rekao da će uskoro predstaviti politički program koji će trajati narednu deceniju.

Tadić je rekao i da članstvo u EU ostaje najvažniji strateški cilj Srbije, ali ona nikada neće pristati da na tom putu bude ucenjena priznanjem nezavisnosti Kosova.

Pozorište u Staroj Pazovi nije moglo da primi sve članove Glavnog odbora Demokratske stanke. Oni koji su bili tu, čuli su poruku predsednika Srbije i lidera DS-a Boris Tadić da ova Vlada ima realanu šansu da ispuni pun mandat i bude jedina koja će moći da se pohvali konkretnim rezultatima.

Osim toga, priprema se i razvojni plan za narednih deset godina koji od Srbije treba da napravi stabilno i razvijeno društvo.

"Plan 'Srbija 2020.’ jeste politika sa kojom će DS sa svojim partnerima i prijateljima 2012. izaći na izbore, pred građane, i od njih tražiti podršku za jedinu moguću i najrealističniju politiku", kazao je Tadić.

"Samo države i narodi sposobni da kreiraju politiku u periodu od jedne decenije imaju mogućnost da obezbede nezavisnost i ekonomsku samostalnost", kazao je Tadić, istakavši da će u planu "Srbija 2010" u obzir biti uzete i razvojne strategije EU.

Da građani žive loše nije nikakva novost, kaže predsednik. Budžet se ne puni očekivanom brzinom, nezposlenost je 17 procenata, ali ima i dobrih pokazatelja - kontrolisana inflacija, visok nivo štednje, porast izvoza" Ipak 2010. godina će biti teška.

"Ne treba da širimo lažni optimizam, ali imamo razloga da budemo optimisti. Imamo razloga da verujemo da će iz meseca u mesec biti bolje, ali to ne znači da ćemo u 2010. moći da kažemo građanima mnogo je bolje”, poručio je predsednik.

Inicijative za raspisivanje izbora dolaze od onih koji su u prošlosti stvorili probleme ili ih nisu rešili, ocenio je Tadić i podsetio da su u bliskoj prošlosti ostvareni privatizacioni prihodi od milijardu i po evra, a da država i građani od toga nisu imali koristi.

"Gde je otišao taj novac? Otišao je na izbornu ekonomiju i najvećim delom je potrošen u izbornim kampanjama onih koji i danas pretenduju da dođu na vlast. Govorim o vladi Vojislava Koštunice”, kazao je Tadić.

Ideja regionalizacije ne znači stvaranje više vlada sa izvršnom vlašću. Tadić je najavio da će i sam fomirati jednu komisiju koje će se baviti promenama Ustava u cilju regionalizacije. Kako se nezavnično saznaje, kao jedan od mogućih kandidata za šefa je bivši predsednik Ustavnog suda Slobodan Vučetič.

Članstvo u EU ostaje najvažniji strateški cilj, ali Srbija nikada neće pristati da bude ucenjena priznanjem nezavisnosti Kosova.

"Rešenje je moguće postići ukoliko u EU i UN postoji saglasnost da se do rešenja treba doći, ali rešenje ne može biti da jedna strana dobije sve, a da druga strana izgubi sve", poručio je Tadić.

Srbija, prema rečima Borisa Tadića, ima interes da predstavnici Albanaca sa Kosova učestvuju u regionalnoj saradnji, ali Beograd ima crvenu liniju i ne može ni implicitno, ni eksplicitno da prizna nezavisnost Kosova.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pred Srbijom teška godina

Izvor: S media, 06.Mar.2010

Predsednik Srbije i lider DS Boris Tdić izjavio je danas da Srbiju čeka teška godina u kojoj treba rešavati strukturne probleme, i da vanredne parlamentarne izbore iniciraju oni koji su u prethodnim godinama stvorili probleme koje Vlada Srbije mora da rešava. .."Ova godina biće izuzetno ekonomski...

Nastavak na S media...

Tadić: Program za narednu deceniju

Izvor: Politika, 06.Mar.2010

STARA PAZOVA – Predsednik Srbije i lider DS Boris Tadić izjavio je da Srbiju čeka teška godina u kojoj treba rešavati strukturne probleme, i da vanredne parlamentarne izbore iniciraju oni koji su u prethodnim godinama stvorili probleme koje Vlada Srbije mora da rešava...Predsednik je na sednici...

Nastavak na Politika...

Tadić:Poboljšanje standarda moguće seldeće godine

Izvor: NaDlanu.com, 06.Mar.2010

STARA PAZOVA, 6. marta 2010. (Beta) - Predsednik Srbije Boris Tadić ocenio je u subotu da će 2010. godina biti izuzetno teška u ekonomskom smislu i da se poboljšanje životnog standarda građana može očekivati tek naredne godine. Na sednici Glavnog odbora Demokratske stranke u Staroj Pazovi Tadić...

Nastavak na NaDlanu.com...

Tadić: Poboljšanje standarda naredne godine

Izvor: Blic, 06.Mar.2010

Predsednik Srbije Boris Tadić je najavio da će Vlada Srbije građanima uskoro predstaviti plan razvoja države do 2020. godine koji predviđa unapređenje razvojnih kapaciteta, stabilan ekonomski razvoj, povećanje investicija i regionalizaciju zemlje...Predsednik je dodao da regionalizacija neće...

Nastavak na Blic...

Tadić: Uskoro plan razvoja do 2020.

Izvor: Blic, 07.Mar.2010, 01:15

Predsednik Srbije Boris Tadić je najavio da će Vlada Srbije građanima uskoro predstaviti plan razvoja države do 2020. godine koji predviđa unapređenje razvojnih kapaciteta, stabilan ekonomski razvoj, povećanje investicija i regionalizaciju zemlje...Predsednik je dodao da regionalizacija neće...

Nastavak na Blic...

Imamo razloga za optimizam!

Izvor: Press, 07.Mar.2010

Predsednik Srbije i lider DS-a Boris Tadić izjavio je da Srbiju čeka teška godina u kojoj treba rešavati strukturne probleme i da vanredne parlamentarne izbore iniciraju oni koji su u prethodnim godinama stvorili probleme koje Vlada Srbije mora da rešava ...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.