TRAŽI PRAVDU Milena Ivanović: Oliver i mi zaslužujemo da znamo šta se desilo. Čekamo i nadamo se

Izvor: Blic, 17.Feb.2018, 18:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TRAŽI PRAVDU Milena Ivanović: Oliver i mi zaslužujemo da znamo šta se desilo. Čekamo i nadamo se

Teško nam je, grozno se osećamo, ali moramo da budemo jaki. Oliver bi od nas to tražio, kaže za „Blic” Milena, supruga lidera GI „Srbija, demokratija, pravda,” Olivera Ivanovića.

Juče je bilo tačno mesec dana od kada ga više nema, nakon kojih je i dalje veliki broj nepoznanica, a još manje je poznato ko su ubice i nalogodavci tog mučkog ubistva.

- Grozno se osećamo. Taj 16. januar pamtićemo do kraja života jer će celu porodicu stalno podsećati na >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << to šta se desilo, koliko nam je teško, tužno i bolno - priča ona.

Sa tugom u glasu, Milena kaže da, osim onoga što čuje preko medija i kroz izjave, nikakvih zvaničnih informacija o tragičnom događaju nema. Kaže i da prati sve šta se dešava, ali da joj te izjave ne znače previše niti joj pružaju utehu. Osim što su, kaže, imali kontakt sa policijom kada su dali izjave, nikakve druge zvanične informacije do porodice ne dolaze.

- Oliver zaslužuje da se sazna šta se desilo, mi zaslužujemo da znamo. Čekamo i nadamo se - priča ona.

Milena objašnjava da je sa njenim i Oliverovim sinom Bogdanom u procesu preseljenja za Beograd, gde će njihov sin ići i u školu.

- To će biti naše definitivno odredište, da budemo blizu Olivera - kaže ona.

Priča i da je njihov sin još uvek mali i da ne razume šta sve ovo što se dogodilo znači.

- Stalno ga pominje, to je bila neverovatna ljubav. Idemo na groblje, razgovaramo, pričamo o lepim sećanjima, ali još ne razume da njegovog tate više nema - navodi Milena.

Kaže da je i njoj i celoj porodici jako teško, ali da ne sme da posustane.

- Nemam izbora. Teško se borim sa tugom, ali moram. Zbog sebe, zbog deteta... Oliver bi to od mene tražio da budem jaka - priča Milena.

Oliver Ivanović ubijen je 16. januara oko 8.30 sati ispred stranačkih prostorija u severnoj Kosovskoj Mitrovici. Osim informacija koje su bile poznate tog dana i narednih nekoliko dana, do danas nema ništa o celom slučaju.

Ono što je poznato jeste da je Ivanović ustreljen sa šest metaka s leđa i da je preminuo na putu do bolnice. Policija je na oko kilometar od mesta ubistva pronašla zapaljen automobil “opel astra” kojim su ubice pobegle, ali ne i njih. Utvrđeno je i da vozilo pripada Srbinu iz Austrije koji je preminuo i da je vozilo prodavano nekoliko puta od tada.

Od tada do danas i Beograd i Priština su insistirale na pronalasku počinilaca, ali i na saradnji na tom polju. Tako je bar bilo deklarativno, a u stvarnosti ovih mesec dana obeležilo je prepucavanje ministarstava i nadležnih institucija obe strane o tome ko je kome i kada dostavio podatke iz istrage, zašto nije, kada će... Usledilo je i hapšenje pre nekoliko dana, i to dvojice policajaca srpske nacionalnosti, zbog sumnje da su manipulisali dokazima u slučaju Ivanovićevog ubistva, koji su, međutim, pušteni na slobodu. Prema jednoj verziji, oni su u prvom trenutku pomislili da je Ivanović doživeo srčani udar, a jedan od njih je i čauru ispaljenog metka podigao sa zemlje. Sa druge strane, glavni tužilac u Osnovnom tužilaštvu Šućri Sulja tvrdi da se na snimku vidi da su policajci odgovorni za uzimanje čaure sa lica mesta i da su sve vreme bili na telefonu sa nekim.

Dok istraga traje, dok se Beograd i Priština pod parolom saradnje nadmudruju, ubice Olivera Ivanovića su i dalje na slobodi, a porodici, prijateljima i građanima koji nisu krili tugu zbog svega što se desilo ostaje samo da se nadaju da će se slučaj uskoro rešiti.

Tači: Istina o ubistvu će boleti

Predsednik Kosova Hašim Tači naveo je za N1 da su motivi ubistva Olivera Ivanovića kriminalne prirode, da će se otkriti ko su počinioci, iako će, kako je rekao, istina nekoga boleti.

- Istraga se nastavlja. Zasad nema indicija da je slučaj etnički motivisan, ali prve informacije ukazuju na kriminalne, mafijaške motive. Sarađivaćemo sa srpskim vlastima kako bismo dobili adekvatne informacije. Istina će izaći na videlo iako će nekoga to boleti - rekao je on, i naveo da “možda postoje i kriminalne strukture povezane sa određenim političkim krugovima”.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.