TADIĆ:NIKADA NEĆEMO PRIZNATI KOSOVA

Izvor: Kurir, 07.Jun.2011, 10:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TADIĆ:NIKADA NEĆEMO PRIZNATI KOSOVA

BRISEL - Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je u Briselu da Beograd ni pod kojim uslovima neće ni eksplicitno, ni implicitno priznati kosovsku nezavisnost.

"To je crvena linija koju ni pod kojim uslovima nećemo preći", poručio je Tadić nakon jučerašnjeg razgovora sa predsednikom Evropskog saveta Hermanom van Rompejom.

"Srbija, ova njena administracija, Vlada, i ja kao predsednik, nećemo ni implicitno >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << ni eksplicitno priznati kosovsku nezavisnost", naglasio je Tadić.

Tadić je primetio da "postoje zemlje koje bi Srbiju htele da stave u situaciju da za dobijanje statusa kandidata i datuma za početak pregovora uradi i korak više", ali se to, prema njegovim rečima, neće dogoditi.

"Mi to nećemo uraditi i nećemo preći crvenu liniju i o tome sam govorio i sa Ketrin Ešton i sa Van Rompejem", istakao je predsednik Srbije.

On je kazao da je dijalog sa Prištinom deo napora da se u EU uđe bez novog konflikta kojim bi opterećivali evropsku zajednicu naroda.

"Borimo se svim mogućim legalnim sredstvima za naše interese, i na način koji podrazumeva da je Srbija kredibilan partner", rekao je Tadić, dodajući da će Srbija učiniti i ispuniti ono što kaže da će uraditi.

Predsednik Srbije je izrazio spremnost Beograda da kroz dijalog sa Prištinom reši životne probleme ljudi na Kosovu , ocenivši da se rešenje može naci ukoliko se dijalogu pristupi dovoljno fleksibilno.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.