Svi ministri su do srede u ostavci

Izvor: Blic, 09.Mar.2011, 23:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svi ministri su do srede u ostavci

BEOGRAD - Do srede, kada Skupština bude usvojila izmene zakona o Vladi i Zakon o ministarstvima i izabrala ministre novih resora, pola Vlade Srbije će formalno biti u ostavci, saznaje “Blic”. Premijer Mirko Cvetković juče je tražio od ministara koji dobijaju u nadležnost još jedan resor, da do kraja radnog vremena takođe i oni podnesu ostavke, kao i ministri koji napuštaju Nemanjinu 11. Oni koji nakon rekonstrukcije ostaju u Vladi biće ponovo imenovani, najkasnije u sredu. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<

Odluka o podnošenju ostavki doneta je, kaže naš sagovornik, da bi se skratila procedura i izbeglo razrešenje ministara koje je formalno neophodno jer treba šest dosadašnjih ministara da dođu na čelo dopunjenih ministarstava koji će ubuduće sadržati još jedan resor.

Reč je o ministru za prosvetu i nauku Žarku Obradoviću, ministru za infrastrukturu i energetiku Milutinu Mrkonjiću, ministru za državnu upravu, lokalnu samoupravu i ljudska i manjinska prava Milanu Markoviću, ministru životne sredine, prostornog planiranja i rudarstva Oliveru Duliću, ministru za vere i dijasporu Srđanu Srećkoviću, kao i potpredsedniku vlade Božidaru Đeliću, koji je jedini izgubio resor nauke.

Neki ministri nisu bili ranije obavešteni o ovoj odluci pa su pomislili da je došlo do novog preokreta u rekonstrukciji Vlade. Zbog toga su se usijali telefoni u Nemanjinoj 11, ali je posle objašnjenja iz kabineta premijera zabrinutost minula.

Naš izvor iz Vlade kaže da pored toga što će Vlada biti smanjena za sedam ministara koji su vodili resore predviđene za spajanje, određen broj njihovih pomoćnika i državnih sekretara takođe će morati da se pakuju iz zgrade u Nemanjinoj 11.

Određeno je da svaki ministar može da zadrži najviše sedam pomoćnika što bi, kako saznajemo, u startu napravilo probleme onim ministrima koji, uz svoj, dobijaju još jedan resor.

Opširnije u štampanom izdanju.

Povezane vesti: Danas rasprava o zakonima o vladi i ministarstvima Dinkićev prvi dan u poslaničkoj klupi Verica Kalanović posle ostavke opet ušla u Vladu Panika u Vladi, otkaz dobija oko 30 državnih sekretara Demokratskoj stranci najteže da odluči

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.