MINISTRI BEZ FOTELJA ODOŠE U PROFESURU

Izvor: Kurir, 09.Mar.2011, 08:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MINISTRI BEZ FOTELJA ODOŠE U PROFESURU

BEOGRAD - Vraćaju se među studente! Gotovo nijedan od ministara kojima će se premijer Mirko Cvetković danas zahvaliti na saradnji ne brine za svoju budućnost, jer već imaju rezervisana mesta na fakultetima na kojima su radili pre ili za vreme ministrovanja.

BEOGRAD - Vraćaju se među studente!

Gotovo nijedan od ministara kojima će se premijer Mirko Cvetković danas zahvaliti na saradnji ne brine za svoju budućnost, jer već imaju rezervisana mesta na fakultetima >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << na kojima su radili pre ili za vreme ministrovanja.

U Ministarstvu finansija kažu da Diana Dragutinović nikad nije ni prestajala da predaje na Ekonomskom fakultetu u Beogradu.

- Ona će nastaviti da radi na fakultetu, s tim što će sada imati više vremena da se posveti studentima. Do sada je uglavnom te obaveze svodila na jedan dan tokom nedelje, ali će, čim joj prestane funkcija, biti češće na fakultetu - kažu u ovom ministarstvu.

O profesuri na Visokoj poslovnoj školi u Beogradu razmisliće i prežaljeni ministar trgovine i usluga Slobodan Milosavljević.

- Nisam još odlučio šta ću raditi, daću sebi za pravo da razmislim još malo. Za vreme mandata nisam držao predavanja na Visokoj poslovnoj školi, gde sam vanredni profesor, jer nisam mogao da uklopim obaveze. Razmisliću i o tome - kaže za Kurir Milosavljević. On bi mogao da se vrati i u Institut za tržišna istraživanja ili u Privrednu komoru Srbije, kojom je nekad rukovodio.

Na fakultet bi mogao da se vrati i Svetozar Čiplić, dosadašnji ministar za ljudska i manjinska prava. Za njega je otvoreno mesto profesora na Pravnom fakultetu u Novom Sadu, gde je zaposlen na Katedri za javno-pravne nauke, na predmetu ustavno pravo.

Bogoljub Šijaković, bivši ministar vera, nastaviće da predaje filozofiju na Pravoslavnom bogoslovskom fakultetu u Beogradu.

Saša Dragin nastaviće karijeru na Poljoprivrednom fakultetu u Novom Sadu, gde već godinama predaje fiziologiju domaćih životinja.

Jelena Velinović

Ostaju bez plate, kola, telefona...

Za razliku od poslanika, ministri s danom prestanka funkcije gube sve privilegije. Više neće moći da računaju na platu, službena vozila, mobilne telefone... Sve te privilegije ostaju poslanicima šest meseci po isteku mandata.

Bradić se vraća režiji, gde će Matićeva?

Dosadašnji ministar kulture Nebojša Bradić još nije odlučio čemu će se posvetiti. Može da bira između rediteljskog posla, rukovođenja pozorištem ili podučavanja glumi na Akademiji lepih umetnosti u Beogradu.

Jasna Matić, jedina koja ne predaje ni na jednom fakultetu, još ne želi da otkrije čime će se baviti.

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Svi ministri su do srede u ostavci

Izvor: Blic, 09.Mar.2011

BEOGRAD - Do srede, kada Skupština bude usvojila izmene zakona o Vladi i Zakon o ministarstvima i izabrala ministre novih resora, pola Vlade Srbije će formalno biti u ostavci, saznaje “Blic”. Premijer Mirko Cvetković juče je tražio od ministara koji dobijaju u nadležnost još jedan resor, da...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.