Šutanovac: Vlada nije u krizi

Izvor: B92, 30.Avg.2009, 17:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šutanovac: Vlada nije u krizi

Beograd -- Vlada Srbije trajaće duže nego što se spekuliše i imaće rezultate vredne respekta, izjavio je ministar odbrane Dragan Šutanovac.

Komentarišući sve češće najave o mogućem smanjenju broja ministarstava, Šutanovac je u intervjuu Fonetu rekao da nije sporan broj ukoliko svako ministarstvo dobro radi svoj posao.

Dragan Šutanovac kaže da je normalno da među članovima vladajuće koalicije postoji nervoza s obzirom da je zemlja poslednjih meseci suočena >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sa ozbiljnim izazovima koje nosi ekonomska kriza, a koje do sada nismo imali.

I pored toga, ministar odbrane tvrdi da još nije čuo ni od koga ko sedi u Vladi da želi da je napusti.

Mlađan Dinkić (FoNet, arhiv)

Dinkić očekuje pun mandat

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar ekonomije, lider G17 plus Mlađan Dinkić izjavio je za "Večernje novosti” da je uveren da je Srbija veoma udaljena od izbora.

"Čini mi se da smo veoma udaljeni od izbora. Uveren sam da uskoro počinje postepeni oporavak srpske privrede, očekujemo velike investicije u narednim godinama, ukidanje viza za putovanje u EU. Najgore je iza nas. Ako Vlada uspešno pregura narednih par meseci, izbore ćemo imati u redovnom terminu 2012. godine", rekao je Dinkić.

"Mislim da se Vlada suočila sa veoma ozbiljnim problemima i izazovima koje nosi ekonomska kriza koja je zahvatila ceo svet. Da postoji određena nervoza u nekim segmentima u radu jer se tako nešto ranije nije dešavalo, ali ne mislim da Vlada nije koherentna i ne mislim da ne radi jedinstveno”, ocenjuje ministar odbrane.

"Ono što je činjenica to je da je sloboda medija u Srbiji takva da dozvoljava sebi da svakodnevno ruši Vladu, ali nisam nikada čuo ni od koga iz vlade da je spreman da napusti Vladu i da ide na izbore", kaže on.

Šutanovac kaže i da bi Vlada mogla da bude manja, ali da je to moglo da se dogovori i prilikom njenog formiranja umesto u trenutku kada, kako kaže, svi treba da se posvetimo borbi protiv ekonomske krize.

"Ono što građani treba da znaju - smanjenje broja ministarstava ne znači boljitak za Srbiju. Mislim da bi više i važnije bilo fokusiranje na rad ministarstava i na ono što su uradili, a ne na to da se gase. Hoću da kažem da koliki god broj ministarstava bio, ukoliko imamo dobre rezultate, to je nevažna činjenica", smatra Šutanovac.

Ministar odbrane kaže da zbog ekonomske krize i 26 odsto manjeg vojnog budžeta, postoji problem sa modernizacijom naoružanja i opreme i nabavkom novih sredstava, pre svega za Vazduhoplovstvo i PVO.

Objektivna okolnost je, kako kaže, da u uslovima krize raste potražnja za naoružanjem i vojnom opremom, što nam otvara mogućnosti da povećamo izvoz, ali je problem što od tog novca Vojska nema nikakve beneficije.

Saradnja DS i DHSS-a

Predsednici Demokratske stranke i Demohrišćanske stranke Srbije Boris Tadić i Vladan Batić potpisali su sporazum o budućem zajedničkom delovanju dve stranke u Skupštini Srbije.

Kako se navodi u saopštenju, DS i DHSS potpisali su taj sporazum polazeći od toga da osnovne razvojne smernice društva, a pre svega borba za evropsku Srbiju i za očuvanje teritorijalnog integriteta i suvereniteta države, ne mogu i ne smeju biti usporene ili osujećene posledicama svetske ekonomske krize ili bilo čijim partikularnim interesima.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kriza koči modernizaciju Vojske

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Avg.2009

BEOGRAD - Zbog ekonomske krize i 26 odsto manjeg vojnog budžeta, postoji problem sa modernizacijom naoružanja i opreme i nabavkom novih sredstava, pre svega za Vazduhoplovstvo i PVO, izjavio je u intervjuu FoNetu ministar odbrane Srbije Dragan Šutanovac i ocenio da će Vlada Srbije trajati duže nego...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Kriza koči modernizaciju vojske

Izvor: RTS, 30.Avg.2009

Problem sa modernizacijom naoružanja i opreme, pre svega za Vazduhoplovstvo i PVO, uslovljen ekonomskom krizom i manjim vojnim budžetom, rekao je ministar odbrane Dragan Šutanovac. Ubeđen sam da će Vlada funkcionisati duže nego što se u medijima spekuliše i imati rezultate vredne respekta, naglasio...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.