Šutanovac: Revizija Kumanovskog sporazuma neće ići brzo

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Dec.2008, 17:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šutanovac: Revizija Kumanovskog sporazuma neće ići brzo

BEOGRAD - Ministar odbrane Dragan Šutanovac rekao je danas da je ubeđen da će Srbija naići na saglasnost za reviziju Kumanovskog sporazuma i naglasio da je formiranje bezbednosnih snaga Kosova apsolutno neprihvatljivo.

Šutanovac je rekao da je ubeđen da će se naići na saglasnost za reviziju Kumanovskog sporazuma, mada ne tako brzo kako se mogao steći utisak posle pisanja medija, jer je neprirodno da se priznaje da Vojska Srbije ima partnerske odnose sa KFOR, uz to je i >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << članica Partnerstava za mir, a da se istovremeno za let helihoptera u zoni navedenoj u Sporazumu traži dozovola komande KFOR.

"Vojska Srbije je faktor mira i stabilnosti u tom regionu", rekao je Šutanovac, obrazlažući potrebu revizije Kumanovskog sporazuma.

Šutanovac je rekao da je "apsolutno neprihvatljivo" formiranje Bezbednosnih snaga Kosova, navodeći da su Kosovo i Metohija bezbednosni izazov za policiju i da će Euleks imati težak posao.

Prema njegovim rečima, Kosovo i Metohija su izvor problema za veliki broj gradova u Evropi zbog kriminala koji u njih dolazi sa Kosova i Metohije.

Šutanovac je rekao da su plate u sistemu odbrane povećane za oko 30 odsto u proseku i da je najveća nešto preko 143 hiljade dinara.

On je dodao da se naročita pažnja poklanja i rešavanju stambenih problema, navodeći da ima 21.133 interesenata za stan, od čega je 14.357 bez ikakvog stambenog rešenja, da je ove godine trajno rešilo stambeno pitanje njih 1.247, a da je njegova želja da ih bar još hiljadu reši iduće godine.

Prema njegovim rečima, to su impozantne cifre, pogotovo kada se ima u vidu kakva je situacija bila ranijih godina.

Odziv regruta ove godine bio je 86 odsto, najveći je bio u decembru - 98, 7 odsto, rekao je Šutanovac, navodeći da to kao i interesovanje za Vojnu akademiju govori o povratku ugleda Vojske Srbije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.