Izvor: Blic, 16.Okt.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šutanovac: Ne garantujem da niko iz vojske ne pomaže Mladiću

Ministar odbrane Dragan Šutanovac izjavio je danas da ne može da garantuje da nijedan pripadnik vojske "privatno ne pomaže" haškom optuženiku Ratku Mladiću da izbegne hapšenje.



Ministar Šutanovavc je, u pauzi Sedmog ekonomskog foruma Srbije, novinarima izjavio da je, sa druge strane, siguran da Ministarstvo odbrane i vojska ne troše "nijedan dinar štiteći Ratka Mladića".

"To je stvar koju je teško kontrolisati budući da mi imamo 40.000 pripadnika >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << vojske i 55.000 penzionera. Siguran sam da se Mladić ne nalazi u vojnim objektima, siguran sam da niko ne troši sredstva poreskih obveznika Srbije sa računa Ministarstva odbrane za njegovu zaštitu, ali ne mogu da garantujem da niko sa njim nije u kontaktu", kazao je Šutanovac.

Prema njegovim rečima, odluka Saveta za nacionalnu bezbednost da raspiše poternice za četvoricom preostalih haških optuženika koji se nalaze na slobodi bila je ozbiljan pomak u procesu okončanja saradnje sa Haškim tribunalom. "Očekivao sam da izveštaj (glavne tužiteljke Haškog tribunala) Karle del Ponte bude, ako ne pozitivan, onda bar da ne bude ni negativan, odnosno da bude neutralan kako bi nam se dao prostor da radimo", rekao je Šutanovac. Kako je ocenio, Del Ponteova ne odlučuje samostalno o tome kakva će biti ocena saradnje Srbije sa Haškim tribunalom, i "kontekst je tu mnogo širi od onoga što se trenutno vidi".

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.