Šutanovac: Bajden ne dolazi da postavlja uslove Srbiji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Maj.2009, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šutanovac: Bajden ne dolazi da postavlja uslove Srbiji

BEOGRAD - Ministar odbrane Dragan Šutanovac izjavio je da potpredsednik SAD Džozef Bajdena ne dolazi da bi postavljao uslove Srbiji.

Šutanovac je u intervjuu koji prenosi današnji "Pres", izrazio uverenje da SAD, posetom Bajdena Srbiji želi da podigne odnose dve zemlje na viši nivo. "Duboko sam ubeđen da je ovo na neki način pružanje ruke sa željom da se odnosi podignu na viši novi, što je svakako interes obe strane!".

On je dodao da je >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << reč o prijateljskoj poseti u kojoj potpredsednik SAD hoće da proceni način razmišljanja srpske javnosti i političara pre svega o srpsko-američkim odnosima.

Šutanovac je rekao i da ne očekuje kritike SAD zbog odluke o vojnoj neutralnosti Srbije.

On je dodao da u određenom broju zemalja zavide Srbiji zbog Bajdenove posete.

Ministar je kazao i da je pitanje saradnje Srbije sa NATO-om spoljnopolitička tema, i naveo da se o tome uvek savetuje sa ministrom spoljnih poslova Srbije Vukom Jeremićem, prilikom njegovih poseta drugim državama.

Prema rečima Šutanovca, vojska je jedan od glavnih aduta Srbije u spoljnoj politici i najjači stub dobrih odnosa koje Srbija gradi sa drugim zemljama.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.