Super Hik politika vlade - oduzmi siromašnima, daj bogatima

Izvor: NoviMagazin.rs, 23.Okt.2014, 14:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Super Hik" politika vlade - oduzmi siromašnima, daj bogatima

Borislav Stefanović ocenio je da je rebalans budžeta koji će se sutra naći pred poslanicima izuzetno štetan i da ova vlada vodi takozvanu 'Super Hik' politiku - oduzmi siromašnima, daj bogatima.

"Mi ćemo kroz amandmanski proces pokušati da promenimo ovaj izuzetno štetan rebalans državnog budžeta po građane. On je štetan zato što će deficit i dalje biti 2,5 milijarde dinara, to je rupa koja konstantno postoji već 2,5 godine i nastavlja da bude jednaka ili veća", >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << rekao je šef poslaničke grupe Demokratske stranke.

On je dodao da vlada pokazuje da nije sposobna da uradi ništa sem da smanji plate i penzije građanima koji i ovako teško žive čime će, kako je ocenio, ubiti svaku potrošnju, a samim tim i proizvodnju.

"Ono što vidimo u dosadašnjem rebalansu da su izdvajanja za javna preduzeća i dalje ogromna, za ona koja su dokazani gubitaši su enormna, od Srbijagasa do Sartida, dakle država nema nikakvu nameru da štedi", istakao je Stefanović.

Prema njegovim rečima, DS se zalaže i za drastična izdvajanja političkim strankama.

Stefanović je upitao vladu zašto govori građanima neistine, da bilo koja zemlja u recesiji kao Srbija može da poveća zaposlenost i pozvao ih da kažu penzionerima istinu, da je sve poskupelo u poslednje 2,5 godine od šest do osam procenata, da je porasla inflacija, da su poskupeli lekovi...

Stefanović je ocenio da je ovo "naprednjački napad" na ionako ugrožen standard građana Srbije i da su juče na rođendanskoj proslavi demonstrirali građanima kako smanjuju plate i penzije pred punim ovalima hrane i pića.

"Građanima seci, a nama dodaj: to je politika ove vlade, ovo je poreska 'Super Hik' politika - politika, oduzmi od siromašnih, daj bogatima", zaključio je Stefanović.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.