Stefanović (DS): Vlada vodi Superhik politiku - oduzmi siromašnima, daj bogatima

Izvor: Blic, 23.Okt.2014, 14:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stefanović (DS): Vlada vodi Superhik politiku - oduzmi siromašnima, daj bogatima

Šef poslaničke grupe Demokratske stranke Borislav Stefanović ocenio je da je rebalans budžeta koji će se sutra naći pred poslanicima izuzetno štetan i da ova vlada vodi takozvanu „Superhik“ politiku - oduzmi siromašnima, daj bogatima.

- „Mi ćemo kroz amandmanski proces pokušati da promenimo ovaj po građane izuzetno štetan rebalans državnog budžeta. On je štetan zato što će deficit i dalje biti 2,5 milijarde dinara, to je rupa koja konstantno postoji već 2,5 >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << godine i nastavlja da bude jednaka ili veća“ - rekao je Stefanović danas novinarima u Skupštini Srbije.

On je dodao da Vlada pokazuje da nije sposobna da uradi ništa sem da smanji plate i penzije građanima koji i ovako teško žive čime će, kako je ocenio, ubiti svaku potrošnju, a samim tim i proizvodnju.

- „Ono što vidimo u dosadašnjem rebalansu da su izdvajanja za javna preduzeća i dalje ogromna, za ona koja su dokazani gubitaši su enormna, od Srbijagasa do Sartida, dakle država nema nikakvu nameru da štedi“ - istakao je Stefanović.

Prema njegovim rečima, DS se zalaže i za drastična izdvajanja političkim strankama.

Stefanović je upitao Vladu zašto govori građanima neistine, da bilo koja zemlja u recesiji kao Srbija može da poveća zaposlenost, i pozvao ih da kažu penzionerima istinu, da je sve poskupelo u poslednje 2,5 godine od šest do osam procenata, da je porasla inflacija, da su poskupeli lekovi...

Stefanović je ocenio da je ovo „naprednjački napad“ na iovako ugrožen standard građana Srbije i da su juče na rođendanskoj proslavi demonstrirali gradjanima kako smanjuju plate i penzije pred punim ovalima hrane i pića.

- „Građanima seci, a nama dodaj: to je politika ove vlade, ovo je poreska 'Superhik' politika - politika, oduzmi od siromašnih, daj bogatima“ - zaključio je Stefanović.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Jovanović: Rebalans budžeta nastavak pogrešne politike

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Okt.2014

Vlada Srbije rebalansom budžeta nastavlja pogrešnu ekonomsku politiku i za 100 miliona evra povećava subvencije u sisteme koji stvaraju gubitke, ocenio je danas predsednik Liberalno demokratske partije (LDP) Čedomir Jovanović..."Privreda je u recesiji, deficit budžeta je povećan na dve milijarde...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Đurišić: Vlada je udarila na najslabije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Okt.2014

Poslanik Nove demokratske stranke (NDS) Marko Đurišić izjavio je da je rebalans budžeta koji će se sutra naći pred poslanicima Skupštine Srbije najbolji pokazatelj nesposobnosti vlade da odgovori na ekonomsku krizu i da je, kako je rekao, smanjivanjem penzija udarila na najslabije...„U rebalansu...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Živković: S obzirom na laži, Vučićev nastup bio je izuzetno hrabar

Izvor: Blic, 24.Okt.2014, 12:48

Predsednik Nove stranke Zoran Živković ocenio u parlamentu da je premijerov nastup bio izuzetno hrabar imajući u vidu da je izneo brojne laži...- Neverovatno je da neko hvali sebe do besvesti, a da istovremeno iznosi netačne podatke - rekao je Živković i pred novinarima izneo podatke za koje tvrdi...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.