Sudija privedena zbog vožnje sa 1,45 promila alkohola u krvi

Izvor: S media, 27.Nov.2011, 18:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sudija privedena zbog vožnje sa 1,45 promila alkohola u krvi

Policijska patrola je sudiju M. R, koja je upravljala “jugo koralom”, zaustavila u četvrtak u 19.45 časova u Bulevaru vojvode Mišića u Beogradu. Sudija je, prema podacima policije, zaustavljena na ulazu na Sajam, nakon čega joj je urađen alko-test kojim je utvrđeno 1,45 promila alkohola u krvi. Prema saznanjima “Blica”, ona je zatim zbog vožnje pod dejstvom alkohola privedena na trežnjenje u policijsku stanicu Zemun i zadržana do 22.15 sati.

"Policajcima >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << koji su je zaustavili M. R. u prvi mah nije rekla ko je, ni gde radi. Naknadno, po dolasku u stanicu, kada joj je određeno trežnjenje, rekla je da je sudija Višeg suda i pokazala legitimaciju", kaže izvor Blica iz MUP Srbije.

Poginula beba, deset povređenih!

Vranje: Smrt u sudaru

Poginuo jedan od poznatih srpskih tviteraša

Prijava protiv sudije M. R. biće podneta u redovnom postupku, a preti joj oduzimanje dozvole, dodeljivanje kaznenih poena i novčana kazna. Prema Zakonu o bezbednosti saobraćaja, za vožnju automobilom sa 1,2 do 1,6 promila alkohola u krvi, koje se smatra stanjem teške alkoholisanosti, predviđena je kazna od 15.000 do 30.000 dinara, oduzimanje dozvole na najmanje šest meseci, uz 13 kaznenih poena.

Od 1. januara 2010. godine, kada je Zakon o bezbednosti saobraćaja stupio na snagu, do oktobra ove godine, evidentiran je 184.641 pijani vozač.

Zakon o bezbednosti saobraćaja toleriše stanje blagog pijanstva - do 0,3 promila alkohola, a do sada je saobraćajna policija u nekoliko slučajeva privela na trežnjenje i neke od poznatih estradnih zvezda.

(Blic)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.