Sudija privedena zbog vožnje sa 1,45 promila alkohola u krvi

Izvor: Blic, 27.Nov.2011, 17:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sudija privedena zbog vožnje sa 1,45 promila alkohola u krvi

Sudija Višeg suda M. R. provela je četvrtak veče na trežnjenju u Policijskoj stanici Zemun nakon što joj je alko-testom u krvi izmereno 1,45 promila alkohola u krvi, saznaje “Blic”.

Policijska patrola je sudiju M. R, koja je upravljala "jugo koralom”, zaustavila u četvrtak u 19.45 časova u Bulevaru vojvode Mišića u Beogradu. Sudija je, prema podacima policije, zaustavljena na ulazu na Sajam, nakon čega joj je urađen alko-test kojim je utvrđeno 1,45 promila >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << alkohola u krvi. Prema saznanjima "Blica”, ona je zatim zbog vožnje pod dejstvom alkohola privedena na trežnjenje u policijsku stanicu Zemun i zadržana do 22.15 sati.

- Policajcima koji su je zaustavili M. R. u prvi mah nije rekla ko je, ni gde radi. Naknadno, po dolasku u stanicu, kada joj je određeno trežnjenje, rekla je da je sudija Višeg suda i pokazala legitimaciju - kaže naš izvor iz MUP Srbije.

Prijava protiv sudije M. R. biće podneta u redovnom postupku, a preti joj oduzimanje dozvole, dodeljivanje kaznenih poena i novčana kazna. Prema Zakonu o bezbednosti saobraćaja, za vožnju automobilom sa 1,2 do 1,6 promila alkohola u krvi, koje se smatra stanjem teške alkoholisanosti, predviđena je kazna od 15.000 do 30.000 dinara, oduzimanje dozvole na najmanje šest meseci, uz 13 kaznenih poena.

Od 1. januara 2010. godine, kada je Zakon o bezbednosti saobraćaja stupio na snagu, do oktobra ove godine, evidentiran je 184.641 pijani vozač.

Iako skoro polovinu vozača u Srbiji čine žene, u saobraćajnoj policiji kažu da se ne susreću baš često sa ženama koje za volan sedaju pijane.

- Žene vozači su mnogo disciplinovanije od muškaraca, a u situacijama kad i popiju neku čašicu, uglavnom vožnju prepuštaju nekom ko je trezan. Naravno, bilo je slučajeva da zaustavimo ženu koja je pijana, a uvek im se, kao i u svakom drugom slučaju, određuje mera obaveznog trežnjenja - objašnjavaju u policiji.

Zakon o bezbednosti saobraćaja toleriše stanje blagog pijanstva - do 0,3 promila alkohola, a do sada je saobraćajna policija u nekoliko slučajeva privela na trežnjenje i neke od poznatih estradnih zvezda.

I estrada u treznilištu

Podsetimo, pevačica Ana Nikolić je u noći između 10. i 11. novembra prošle godine uhvaćena za volanom svog „mercedesa" sa 2,4 promila alkohola u krvi. Ona je zaustavljena u Rakovici dok se vraćala iz Požarevca, a iako je odbila da duva u alkometar i svađom provocirala saobraćajce, oni su uspeli da joj urade alko-test, pa je noć prespavala u stanici na Vidikovcu. Zbog vožnje u pijanom stanju, na trežnjenju je bila i kraljica beogradskih splavova Danijela Vranić. Nju je 18. septembra, posle nekoliko prekršaja i prolaska kroz crveno svetlo zaustavila policija i izmerila joj 1,84 promila alkohola u krvi. I Vranićeva je zbog toga provela noć u policiji.

Povezane vesti: Policija zahteva veća ovlašćenja na paradi Kažnjen Kinez koji je vozio automobil suprotnim smerom Sudija pod lupom policije Vozio sa 2.68 promila alkohola Vozio sa 4,64 promila alkohola u krvi

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sudija privedena zbog vožnje u pijanom stanju

Izvor: Radio 021, 27.Nov.2011

Sudija Višeg suda u Beogradu M.R. provela je četvrtak veče na trežnjenju u Policijskoj stanici Zemun nakon što joj je alko-testom u krvi izmereno 1,45 promila alkohola u krvi.

Nastavak na Radio 021...

Sudija Višeg suda ''naduvala'' 1,45 promila

Izvor: Vesti-online.com, 27.Nov.2011

Sudija Višeg suda M. R. provela je četvrtak veče na trežnjenju u Policijskoj stanici Zemun pošto joj je alko-testom u krvi izmereno 1,45 promila alkohola u krvi, saznaju beogradski mediji...Policijska patrola je sudiju M. R, koja je upravljala “jugo koralom”, zaustavila u četvrtak u 19.45 časova...

Nastavak na Vesti-online.com...

Sudija vozila sa 1,45 promila

Izvor: B92, 27.Nov.2011

Beograd -- Sudija Višeg suda M. R. provela je četvrtak veče na trežnjenju u Policijskoj stanici Zemun nakon što joj je alko-testom izmereno 1,45 promila alkohola u krvi...Policijska patrola je sudiju M. R, koja je upravljala "jugo koralom", zaustavila u četvrtak u 19.45 časova u Bulevaru vojvode...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.