Sudija privedena zbog vožnje u pijanom stanju

Sudija Višeg suda u Beogradu M.R. provela je četvrtak veče na trežnjenju u Policijskoj stanici Zemun nakon što joj je alko-testom u krvi izmereno 1,45 promila alkohola u krvi.
Sudija Višeg suda u Beogradu M.R. provela je četvrtak veče na trežnjenju u Policijskoj stanici Zemun nakon što joj je alko-testom u krvi izmereno 1,45 promila alkohola u krvi.

Policijska patrola je sudiju M. R, koja je upravljala "jugo koralom", zaustavila u četvrtak u 19.45 časova na Bulevaru vojvode Mišića u Beogradu. Njoj je urađen alko-test kojim je utvrđeno da je imala 1,45 promila alkohola u krvi, pšiše "Blic". Ona je zatim zbog vožnje pod dejstvom alkohola privedena na trežnjenje u policijsku stanicu Zemun i zadržana do 22.15 sati.

"Policajcima koji su je zaustavili M. R. u prvi mah nije rekla ko je, ni gde radi. Naknadno, po dolasku u stanicu, kada joj je određeno trežnjenje, rekla je da je sudija Višeg suda i pokazala legitimaciju", kaže za "Blic" izvor iz MUP Srbije.

Prijava protiv sudije M. R. biće podneta u redovnom postupku, a preti joj oduzimanje dozvole, dodeljivanje kaznenih poena i novčana kazna. Prema Zakonu o bezbednosti saobraćaja, za vožnju automobilom sa 1,2 do 1,6 promila alkohola u krvi, koje se smatra stanjem teške alkoholisanosti, predviđena je kazna od 15.000 do 30.000 dinara, oduzimanje dozvole na najmanje šest meseci, uz 13 kaznenih poena.

Od 1. januara 2010. godine, kada je Zakon o bezbednosti saobraćaja stupio na snagu, do oktobra ove godine, evidentiran je 184.641 pijani vozač. Iako skoro polovinu vozača u Srbiji čine žene, u saobraćajnoj policiji kažu da se ne susreću baš često sa ženama koje za volan sedaju pijane.

  • vrana vrani

    09.12.2011 11:41
    oči ne vadi
    Ma hajte gde da sudija bude pijana. Sad će sve to da završi u nekoj korpi za otpatke (msm slučaj).
    Ja znam da sudije i ne piju baš (zbog prirode posla), a i oni koji piju piju do neke granice (dok se ne useru),
  • Marko

    28.11.2011 11:04
    Reforme pravosudja-ha, ha,haaaaaha
    Pitao bih Snezanu Malovic i Natu Mesarovic jesu ovo kriterijumi za izbor sudija i jesu li ovo reforme pravosudja u Srbiji?
  • goran

    27.11.2011 22:33
    doticna je provela na treznjenju 2.5 h,a po zakonu je morala provesti 12h da se ispita ko je pustio i po cijoj naredbi,sto znaci da zakon nije za sve isti

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija